Karolína Plíšková světovou jedničkou nebude, v Torontu nestačila ve čtvrtfinále na Andreescuovou

Tenistka Karolína Plíšková vypadla v Torontu ve čtvrtfinále po porážce 0:6, 6:2, 4:6 s domácí Kanaďankou Biancou Andreescuovou a přišla o šanci stát se po turnaji světovou jedničkou. Na první místo se tak vrátí Japonka Naomi Ósakaová a vystřídá Australanku Ashleigh Bartyovou, jež v Ontariu prohrála hned první zápas.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Světová trojka Plíšková potřebovala k posunu na tenisový trůn po téměř dvou letech dopadnout v Torontu lépe než Ósakaová, kterou ve čtvrtfinále čeká repríza finále loňského US Open se Serenou Williamsovou.

První vítězství na grandslamu i skok v žebříčku WTA. Bouzková zažívá zatím nejlepší období kariéry

Číst článek

Plíšková zahájila zápas s Andreescuovou katastrofálně a po necelé půlhodině dostala kanára. Druhá sada ale nabídla úplně jiný obraz hry a navrch měla česká tenistka. Při jejím vedení 5:2 si Kanaďanka vzala čas na ošetření a vrátila se s obvázaným stehnem.

Plíšková sadu hned v následujícím gamu zakončila a v úvodu třetího setu dostala domácí naději pod tlak. Nevyužila však ani jeden z tří brejkbolů na 2:0, Andreescuová se vzpamatovala a další příležitost už české soupeřce nedala.

Sama naopak za stavu 4:4 Plíškovou zatlačila a vzala jí podání. Brejk následně potvrdila čistou hrou a postoupila do semifinále, v němž se střetne s přemožitelkou Bartyové Sofií Keninovou z USA.

Český tenis má na Rogers Cupu ve hře ještě nečekaně úspěšnou kvalifikantku Marii Bouzkovou, kterou ve čtvrtfinále čeká wimbledonská vítězka Simona Halepová z Rumunska.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Andreescuová (Kan.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:0, 2:6, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme