Leclerc uznává, že k závodům Vettel přistupuje lépe

Mladý Monačan má sice slušnou závodní rychlost, ovšem sám dobře ví, že existují oblasti, kde na svého zkušenějšího týmového kolegu ztrácí.

Štítky: Charles Leclerc Ferrari Sebastian Vettel Zveřejněno 14. 08 2019 — Lukáš Štěrovský

„V porovnání se Sebem se více trápím s pneumatikami, více se mi opotřebávají,“ tvrdí Leclerc. Bohužel pro něj, příčinu, proč se tak děje, nezná. „Jsem přesvědčen, že za to může také můj jezdecký styl. Možná jsem moc agresivní. Musím tomu porozumět, analyzovat a zlepšit do dalších závodů.

Jsem si celkem jistý, že Seb dělá něco lépe než já. Musím to pochopit. Už je to pár víkendů, co jsem celkem rychlý v kvalifikaci, ale ke konci závodů se začínám trápit. Musím pochopit, jestli s tím lze něco udělat z jezdeckého hlediska, nebo to půjde vyřešit třeba jiným rozložením hmotnosti. Je to důležité, protože na konci závodů jde o body,“ uvědomuje si talentovaný závodník Ferrari.

To, že Vettel v práci s pneumatikami vyniká, tvrdí i šéf týmu Mattia Binotto. „Seb je v závodech vždy velmi silný. Je si vědom toho, že je důležité, aby těžil ze svého tempa hlavně v závodech. Samozřejmě, že když uděláte chybu jako na Silverstone, není to nejlepší. Ale vyjma toho z něj mám radost, je zkušený a ví, jak se starat o pneumatiky. Myslím, že je to jeho silná stránka, vede si v tom vážně skvěle,“ říká lodivod Scuderie.

Diskuse k článku

Napsat komentář