Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Horor na chorvátskej diaľnici: VIDEO Autobus, v ktorom sedelo 49 Čechov, zhorel, šokujúce svedectvo

Požiar autobusu v Chorvátsku. Zobraziť galériu (2)
Požiar autobusu v Chorvátsku. (Zdroj: Reprofoto/Prima)

ZADAR – Cesta od Jadranu sa zmenila na horor. Autobus, v ktorom sedelo 49 dovolenkárov z Česka, na chorvátskej diaľnici zhorel. Jeden z cestujúcich hovorí, že len čo ich vozidlo zastavilo, nikto im nedal pokyn, aby vystúpili. Evakuovali sa vraj až po tom, ako videli dym, po pár sekundách i plamene.

Skoro päťdesiat turistov z Česka zažilo hrôzu, o akej sa im ani nesnívalo. V sobotu večer ich autobus na diaľnici A1 v Chorvátsku zachvátil požiar. Vozidlo začalo horieť v zadnej časti, neskôr ho plamene pohltili celé. K nešťastiu došlo v blízkosti tunela Ledenik (v slovenskom preklade Ľadovec).

„O ôsmej hodine sme dostali hlásenie o požiari na diaľnici. Horel autobus s českou poznávacou značkou a 49 cestujúcimi. Nikto nebol zranený,“ povedala policajná hovorkyňa Ivana Grbinová.

Požiar autobusu v Chorvátsku.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Prima)

Jeden z cestujúcich tvrdí, že už počas prechádzania tunelom nebol automobil v poriadku. „V tuneli nám začalo niečo syčať. Autobus vyšiel z tunela, hneď zastavil a nikto z vodičov nám nedal ani pokyn, aby sme vystupovali. Neviem, ako v spodnej časti autobusu, ale nám v poschodí nepovedal nikto nič! Až potom, čo sme videli dym a po pár sekundách aj plamene, začala veľká panika a ihneď sme sa začali evakuovať,“ popísal podľa FTV Prima jeden z pasažierov.

Ako uviedol hovorca hasičov, k vzniknutému požiaru bolo vyslaných päť jednotiek. Hasiči dostali plamene veľmi rýchlo pod kontrolu.

„Turisti už sú doma, o ich návrat sa postarali autobusy iných dvoch firiem,“ povedal v nedeľu Jaroslav Havel, majiteľ rumburskej cestovnej kancelárie Best Burk. Ako podotkol, v minulosti sa im nič podobné nestalo. „Ešte som s tými klientmi nehovoril, ale čakali asi hodinu a pol, než ich naložili tie ďalšie autobusy a odviezli ich domov,“ doplnil Havel. Majiteľ CK zatiaľ nevie, čo presne požiaru predchádzalo.  

Požiar autobusu v Chorvátsku.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Prima)

Podľa prvotných správ sa oheň začal šíriť zo zadnej časti autobusu a postupne zachvátil celý automobil. Našťastie, nikto neutrpel zranenia. Na diaľnici sa ale v tom čase vytvorila kolóna dlhá minimálne štyri kilometre. Cesta bola prejazdná až okolo jedenástej v noci, kedy policajti pustili autá do jedného pruhu.

Viac o téme: PožiarAutobusChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu