28. srpna 2019 • 22:50

SESTŘIH: Slavia – Kluž 1:0. Sešívaná euforie, Eden se dočká Ligy mistrů!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie si po dvanácti letech zahrají Ligu mistrů! Čeští mistři i v domácí odvetě porazili rumunskou Kluž 1:0 a Eden se topí v euforii. Výhru zařídil sváteční střelec Jan Bořil, který v 66. minutě prošel po levé straně a propálil všechno, co mu stálo v cestě. Soupeře v základní skupině Champions League se sešívaní dozví ve čtvrtek. Při losování budou ve čtvrtém koši.



Slavia navázala na památné vyřazení Ajaxu Amsterodam v závěrečném předkole z roku 2007. Za postup do hlavní fáze Ligy mistrů dostane prémii v přepočtu 393 milionů korun a navíc připsala bonusové čtyři body do národního koeficientu. Tři soupeře v základní sestavě určí Pražanům čtvrteční los v Monaku.

SESTŘIH: Slavia - Kluž 1:0. Eden se dočká Ligy mistrů, euforii stvrdil Bořil
Video se připravuje ...

Český fotbal bude mít zastoupení ve skupině Ligy mistrů podruhé za sebou, vloni si hlavní fázi zahrála Plzeň. Slavia po příchodu čínských majitelů prošla do skupiny prestižní soutěže na třetí pokus, vloni a předloni pod movitými vlastníky v kvalifikaci vypadla.

Trenér Slavie Trpišovský udělal oproti prvnímu zápasu v Kluži dvě změny v základní sestavě. Poprvé v sezoně hrál od začátku Škoda, který v útoku nahradil Van Burena, v záloze pak místo Traorého nastoupil Král.

V Edenu se hrál v první půli vyrovnaný zápas a úvodu více hrozila Kluž. Ve 12. minutě brankář Kolář vyrazil Bordeianův přímý kop a o pět minut později Rondón na malém vápně těsně nedosáhl na Omraniho přízemní centr.

Po necelé půlhodině měla první velkou šanci Slavia. Stanciu, který se narodil nedaleko Kluže, vysunul kolmicí Masopusta, ale tomu se pokus o lob přes gólmana hostů nepovedl a branku hodně minul.

Střelec Slavie Jan Bořil oslavuje postup do Ligy mistrů s realizačním týmem
Střelec Slavie Jan Bořil oslavuje postup do Ligy mistrů s realizačním týmem

Hned po změně stran brankář Kluže vyrazil Škodovu přízemní ránu. Červenobílí v druhé půli kontrovali postup a působili nebezpečnějším dojmem. V 62. minutě napřáhl Stanciu a gólman Arlauskis jeho ránu s námahou vytáhl na roh.

V 66. minutě už domácí slavili. Před Bořilem se na levé straně objevil volný prostor, slávistický bek se protáhl až před branku a přízemní střelou na zadní tyč, kterou už nedokázal odvrátit ani dobíhající Muresan, otevřel skóre. Reprezentační obránce si připsal první gól v evropských pohárech a v soutěžním zápase skóroval poprvé od března.

Odpovědět mohl Paun-Alexandru, ale Kolář jeho střelu vyrazil. V 86. minutě po rohu na druhé straně hlavičkoval střídající Hilál, jehož pokus odvrátili hosté z brankové čáry. Domácí hráče to už ale nemuselo mrzet a po závěrečném hvizdu mohli začít s oslavami.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud