Věřím, že se poučíme z chyb, které jsme udělali, říká Šilhavý před dalším kvalifikačním zápasem

První zápas na Balkáně nezvládli, v tom druhém ale čeští fotbalisté potřebují zvítězit. Po prohře v Kosovu v úterý národní tým v kvalifikaci mistrovství Evropy čeká utkání v Černé Hoře. A další ztrátu bodů už Češi připustit nechtějí.

Podgorica Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Nepovedený zápas v Kosovu atmosféře v týmu rozhodně nepřidal, před pondělním tréninkem na stadionu v Podgorici už ale na tvářích českých fotbalistů byly vidět úsměvy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věřím, že se poučíme z chyb, které jsme udělali, říká Šilhavý před dalším kvalifikačním zápasem

Porážka v Prištině reprezentaci zkomplikovala situaci ve skupině, ve které je aktuálně třetí o dva body právě za Kosovem. I proto je duel v Černé Hoře pro český výběr mimořádně důležitý.

„Poslední zápas se nám nepovedl, ale v týmu je bojovná nálada a budeme to chtít zvládnout a napravit. Chceme tři body a pro nic jiného si nejdeme,“ ubezpečuje kapitán českých fotbalistů Marek Suchý, že na nic jiného než na výhru tým v Černé Hoře pomýšlet nemůže.

Předchozí duel v Kosovu reprezentaci nevyšel podle představ a samotní hráči si toho byli vědomí. Podle trenéra Jaroslava Šilhavého si fotbalisté porážku vyříkali i mimo kabinu.

Všichni si moc dobře uvědomujeme, o co hrajeme, říká před utkáním v Černé Hoře gólman Vaclík

Číst článek

„Co vím, tak hráči po tom zápase seděli,. Samozřejmě jim ta porážka nebyla jedno a něco si vyříkali. Věřím, že se poučíme z chyb, které jsme udělali,“ říká Šilhavý.

Proti Černé Hoře už čeští hráči v aktuální kvalifikaci hráli, v červnovém duelu v Olomouci ji porazili 3:0. Kouč českého týmu Jaroslav Šilhavý očekává v úterý večer podobného soupeře, jakým bylo v sobotu Kosovo.

„Taky spoléhají na zisk míče a rychlé protiútoky, to si určitě musíme pohlídat. Je otázka, jestli nastoupí oba hrotoví útočníci, nebo jestli budou hrát zase na jednoho. Doma možná vstoupí do zápasu aktivně, uvidíme,“ přemítá před zápasem v Černé Hoře trenér českých fotbalistů Jaroslav Šilhavý.

Utkání začne ve 20.45 a Radiožurnál ho celé odvysílá živě. Na iROZHLAS.cz budete moct průběh zápasu sledovat online.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme