Sen o basketbalové medaili zhatila Austrálie. Češi s ní ve čtvrtfinále mistrovství světa prohráli 70:82

Cesta basketbalové reprezentace skončila na mistrovství světa v Číně ve čtvrtfinále, v němž český tým podlehl Austrálii, čtvrtému týmu z olympiády v Riu. Utkání v Šanghaji nabídlo velmi vyrovnanou hru, ve třetí čtvrtině ale Češi dlouhé tři minuty neskórovali a hosté se ujali vedení o 15 bodů. Češi budou na šampionátu bojovat ve skupině o 5.– 8. místo.

Sledovali jsme online Šanghaj (Aktualizováno: 16:50 11. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobrou zprávou pro český tým byl fakt, že do utkání nastoupil také Blake Schilb, který bojoval s výronem kotníku a těsně před začátkem zápasu se rozhodl, že do něj zasáhne. 

První koš utkání vstřelil ve druhé minutě Jaromír Bohačík. Vzápětí ale trojkou převzal vedení Austrálie Patty Mills. Ovšem Bohačík další dvojkou vrátil Čechům vedení. Nejlepší střelec Austrálie Mills ale ukázal, proč tento titul má, když přidal mimo jiné další dvě trojky. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, ale úvodní část hry nakonec skončila remízou 17:17. 

Ve druhé čtvrtině byli Češi úspěšní při obranných doskocích po nepřesných střelách soupeře. I díky tomu za tři a půl minuty padlo jen pět bodů na obou stranách palubovky. Týmy předváděly velmi vyrovnanou hru, i když s ne úplně úspěšnou střelbou.

Útočná síla Mills, Ingles a Baynes. Trio hráčů z NBA nastřílelo Francii 80 procent australských bodů

Číst článek

V závěru této části hry se Austrálie přece jen dostala do výraznějšího vedení, které čítalo pět bodů. Během posledních sekund ale Patrik Auda uspěl hodem za dva body a snížil na 33:30, který byl v tento moment se 13 body nejlepším hráčem týmu.

Na začátku další části hry si nejlepší střelec Austálie Mills připsal třetí osobní chybu. Ve stejné situaci se o minutu později ocitl také český tým, když potřetí fauloval Auda. V průběhu této čtvrtiny se dostali Australané do pětibodového rozdílu. Následně využili dlouhých tří minut, během kterých Češi nedokázali skórovat, sami sbírali body a dostali se patnáctibodový rozdíl. 

ONLINE: Austrálie - Česko 82:70

Číst článek

Češi se ale nevzdali a sedmi body na začátku čtvrté čtvrtiny snížili na 63:55. Na další body se ale český tým velmi nadřel. I tak se ale Čechům podařilo závěrečnou část hry vyhrát poměrem 22:19. To ale bohužel nestačilo, Austrálie porazila Česko 82:70. Na její výhře měl velký podíl Mills, který si připsal 24 bodů. Na druhé straně byl nejlepším českým střelcem s 21 body Auda. 

Austrálie se tak dostala mezi čtyři nejlepší týmy mistrovství spolu s Francií, Španělskem a Argentinou. Češi naopak budou na šampionátu bojovat ve skupině o 5.– 8. místo, ve které se utkají nejprve s Polskem.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme