Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Na Spartě lítaly pěsti a téměř 100 trestných minut. Nejsme nazdárci, varuje soupeře Polášek

Tenhle zápas měl všechno. Třináct branek, emoce, bitky, a dokonce 97 udělených trestných minut. Sparta na úvod hokejové extraligy udolala Plzeň 7:6 v prodloužení a po utkání vyhlásila: Musíme ukázat soupeřům, že jsou na Spartě! Za Pražany nejhlasitěji mluvil rázný bek Adam Polášek. Nelíbil se mu hlavně zákrok Michala Houdka na Marka Kvapila.

Bitka Miroslava Formana s Matyášem Kantnerem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Zápas k proměně v bouřlivý přímo vybízel. Stačí se podívat jen na přesuny ve skóre - 1:3, 6:3, 6:6, 7:6 v prodloužení. To v hráčích probudí emoce. Stejně jako v mladém Michalu Houdkovi.

Při premiéře v extralize pobyl na ledě pouhých 20 sekund, než mstil moment, kdy domácí Kvapil oplácel a vysekl hokejku z ruky Romanu Vráblíkovi. "Šel jsem bránit spoluhráče, a že to dopadlo až takovým způsobem a hráč zůstal ležet na zemi, mě mrzí. Nečekal jsem, že byl zákrok vedený až takovou silou," pronesl devatenáctiletý Houdek.

Jenže byl až takovou silou, že Kvapil nedohrál. V následné bitce to Piskáček od mladého brouska také schytal a s krvavými šrámy v obličeji ze zápasu rovněž odstoupil. "To je trochu za hranou. Zase tolik se toho nestalo. Nějaký blbec přijede, nevím, co si chtěl dokazovat, že někoho takto krosčekuje. To je stupidita toho hráče," řekl důrazně Polášek.

Donedávna hokejista druholigových Klatov od rozhodčích obdržel 39 trestných minut a premiéra v nejvyšší soutěži pro něj dopadla neslavně. Nyní si počká na další trest. "Disciplinárka funguje takovým způsobem, že posuzuje všechny zákroky, které jsou na hraně. Pokud budou soudit, posoudí to spravedlivě," uvědomoval si Houdek.

"Rozhodčí to zřejmě správně posoudili. Ano, nemělo by se to dít, na druhou stranu je to mladý kluk. Jsou tam emoce, šlo o jeho první start v extralize, ještě k tomu na Spartě. Jsem k tomu samozřejmě tolerantní, někdy to takto prostě je. Chtěli jsme hru oživit, tak jsme Michala dali do hry. Mladým hráčům chceme dávat šanci a víme, jací typologicky jsou, tak proč jim v těžkých zápasech příležitost nedat," uvedl trenér Plzně Ladislav Čihák.

Jak to vypadá s Kvapilem a Piskáčkem? "Bylo tam hodně emocí, hráči chtěli vyhrát utkání. Bohužel se ale tyhle věci staly. Piskáček a Kvapil museli na vyšetření, čekáme na diagnózu jejich stavu," pokrčil rameny kouč Sparty Uwe Krupp.

Předsezonní posila Sparty z Nižněkamsku mluvila ostřeji. "Zažil jsem větší bitvu na startu sezony, ale je to součást hry. Jestli kluci do sebe musí naskákat, tak do sebe naskákají. Musíme ukázat, že tady jsou na Spartě. Nehrají s žádnými nazdárky, kteří se z nich pos**ou," burácel Polášek.

Piskáček dostal naloženo už dřív po ataku Vlacha

Sám se angažoval v šarvátce přesně v polovině zápasu. Tehdy plzeňský Roman Vlach atakoval Piskáčka, který v souboji snížil těžiště a dostal úder ramenem. "Pisky zrovna není hráč, který by jen tak zůstával ležet. Ten zákrok ať byl jaký chtěl, tohle tam nepatří," měl jasno Piskáček.

Následné emoce vyvolaly bitku Miroslava Formana a Matyáše Kantnera. Polášek se svého kolegy také zastával a šel po Vlachovi. "Kdyby třeba jen zastavil, nebo se omluvil, ale jestli chce po ledě ještě jezdit s ramenama, že za to nemůže... To je čistě jeho problém, bude za to bitý. Parta kluků je taková, že ať se to stane komukoliv, hráče na odvetu máme," dodal osmadvacetiletý Polášek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články