Argentinci evropské finále nepřipustili. Po výhře nad Francií vyzvou v boji o zlato Španělsko

Basketbalisté Argentiny zdolali v semifinále světového šampionátu Francii 80:66 a v nedělním boji o zlato změří síly se Španělskem. Francie se utká s Austrálií o bronz.

Sledovali jsme online Tung-kuan (Aktualizováno: 15:52 13. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinští basketbalisté se radují z postupu do finále mistrovství světa

Argentinští basketbalisté se radují z postupu do finále mistrovství světa | Foto: THOMAS PETER | Zdroj: Reuters

Do druhého semifinále vstoupila lépe Argentina, která si brzy vybudovala osmibodové vedení 10:2. Jihoameričané drželi náskok v průběhu celého prvního poločasu, Francouzi ale nedovolili soupeři odskočit na dvouciferný rozdíl ve skóre.

To se Argentincům povedlo až ve třetí čtvrtině, po níž vedli už o 12 bodů. Svůj tým táhnul opět veterán Luis Scola, který v utkání nasbíral 28 bodů a 13 doskoků. Devětatřicetiletý pivot nastoupí v neděli po sedmnácti letech ke svému druhému finále na mistrovství světa, v roce 2002 získal s Argentinou stříbro.

Na druhé straně se naopak nedařilo střelecké opoře Evanu Fournierovi, který zaznamenal 16 bodů. Francouzi sice v závěrečné čtvrtině náskok soupeře stahovali, na obrat už to ale nestačilo.

Utkání Argentina - Francie jsme sledovali živě.

Scola totiž dvěma trojkami v závěru definitivně zlomil odpor soupeře a nedovolil ryze evropské finále. Zkušený pivot tak podtrhl rozdíl v úspěšnosti střelby zpoza trojkového oblouku. Francouzi proměnili jen 7 z 31 pokusů, Argentinci 9 z 25.

„Francie je skvělý tým, ale hrají jinak než my, nejsou tolik v pohybu. Vnutili jsme jim náš styl hry a v obraně jsme předvedli nejlepší výkon, jaký jsem na turnaji viděl,“ uvedl spokojený argentinský trenér Sergio Hernández.

„Argentina vyhrála zaslouženě. Nebyli jsme na rozdíl od soupeře vůbec agresivní. Nedokázali jsme se dostat do hry, nedávali jsme trestné hody a byli jsme horší při ofenzivních doskocích,“ shrnul důvody porážky trenér Francie Vincent Collet.

Mistrovství světa basketbalistů - semifinále v Pekingu:
Argentina - Francie 80:66 (21:18, 39:32, 60:48)
Nejvíce bodů: Scola 28, Deck, 13, Campazzo 12 - Fournier, Ntilikina oba 16, De Colo 11.

Další program:
Sobota 14. září:
O 7. místo: 10:00 USA - Polsko,
o 5. místo: 14:00 ČR - Srbsko.

Neděle 15. září:
10:00 o 3. místo: Francie - Austrálie,
14:00 finále: Argentina - Španělsko.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme