Nejlepší útok ligy v dohrávce neskóroval. Teplice porazily Mladou Boleslav 2:0

Dohrávku čtvrtého kola Fortuna ligy ovládly domácí Teplice, které porazily Mladou Boleslav 2:0. Oba góly vstřelil Jakub Mareš. Jeho Teplice tak poprvé vyhrály na domácím stadionu. Středočeši naopak odmítli možnost dotáhnout se v případě výhry na rozdíl jednoho bodu na vedoucí Plzeň. Utkání bylo odloženo v srpnu, kdy měli mladoboleslavští potíže s cestou do Česka po předkole Evropské ligy v Kazachstánu.

Teplice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólová radost teplického Jakuba Mareše v zápase proti Mladé Boleslavi

Gólová radost teplického Jakuba Mareše v zápase proti Mladé Boleslavi | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Do zápasu vstoupili lépe domácí. Ti otevřeli skóre utkání již ve čtvrté minutě. Hlavičku Jakuba Mareše nejprve vyrazil brankář Jan Šeda. Míč ale vrátil Jakub Řezníček opět Marešovi, který druhý pokus mířil přesně mezi tři tyče. 

Teplice budou dva zápasy bez trenéra. Disciplinární komise potrestala Hejkala za urážky sudích

Číst článek

Střelec gólu spolu s Řezníčkem nadále dirigovali ofenzivní hru domácích. Mareš nejprve minul další hlavičkou branku a následně neseřídil správně mířidla ani jeden z této dvojice. Poté vybojovaly Teplice rohový kop, ale brankář Šeda míč vyboxoval pryč od své branky. 

Ve 20. minutě viděli diváci první velkou šanci Mladé Boleslavi. Muris Mešanovič se ujal míče a vyslal dalekonosnou střelu. Ta proletěla těsně vedle brány a gólman Tomáš Grigar se za balónem dokázal pouze ohlédnout. O deset minut později se Tomáš Kučera pokusil získat po souboji s Tatajevem pokutový kop, ale rozhodčí Rejžek teplickému záložníkovi radost neudělal. 

To zvládl ve 37. minutě opět Mareš, který tentokrát pouze doklepl míč do branky po smolné teči mladoboleslavského Jakuba Klímy. V nastaveném čase první půle mohli hosté zkorigovat stav utkání, ale Michal Hubínek trefil svým centrem pouze Petra Kodeše. 

Stejně jak skončili, tak také ve druhé půli začali hráči Mladé Boleslavi. Ke střele z otočky se po akci Nikolaje Komličenka dostal Mešanovič, jehož střelu ale chytil Grigar. Vzápětí vyslal do vápna Teplic centr Jakub Fulnek a gólman Grigar si zásah na poslední chvíli rozmyslel. Míč do bezpečí ale odklidil domácí Kučera.

Fotbalisté Mladé Boleslavi rozstříleli Příbram. Slavia porazila Slovácko a ligu vede o šest bodů

Číst článek

V 53. minutě mohl Mareš zkompletovat hattrick. Jeho tvrdou střelu ale vyrazil Šeda na roh, který ale domácí nezužitkovali. Následně získali výhodu rohového kopu, ale ani ti ji nevyužili. Poté zastavil hru hostů Tomáš Vondrášek a vyslal do útoku Mareše. Ten se rozhodl nevyužít svého spoluhráče Řezníčka a sám vystřelil. Jeho ránu ale zneškodnila mladoboleslavská obrana.

Poté se domácí stáhli a utkání již spíše dohrávali. V 78. minutě mohl skórovat Řezníček, ale hlavou usměrnil míč vedle pravé tyče. Dvě minuty před koncem základní doby zahrával volný přímý kop Marek Matějovský. Gólman Grigar si ale poradil jak s pokusem Fulneka, tak ránou Klímy. 

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)
Branky: 4. a 37. J. Mareš. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Jeřábek, Shejbal, Řezníček, Vondrášek, Kodeš, Hyčka - Bucha, Šeda, Komličenko, Jakub Klíma. Diváci: 2518.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Royo (64. Hyčka) - Kodeš, Kučera, Shejbal, Žitný (81. Jindráček) - J. Mareš, Řezníček (90. Ljevakovič). Trenér: Drsek.

M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (24. Ladra), Fulnek - Bucha (46. Jiří Klíma), Matějovský, Hubínek, Budínský - Mešanovič, Komličenko (72. Pech). Trenér: Weber.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme