Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 5. KOLA: Hradec přetlačil Spartu a Kometa dál nuluje soupeře. Plzeň ovládla derby

Vedoucí tým extraligy se ani po 5. kole nemění, je jím stále Liberec. Bílí Tygři zvládli přestřelku 5:4 v Litvínově. Ovšem hned o bod za nimi číhá rozjetý Hradec Králové, který si naposledy poradil se Spartou doma 4:2. Překvapením startu soutěže je třetí Olomouc, jež přehrála Pardubice i díky Zbyňku Irglovi 3:1. Rozjíždí se také Kometa, už druhý duel zvládla s nulou vzadu, nyní proti Vítkovicím 3:0. Západočeské derby s přehledem zvládla Plzeň, která zvítězila nad Karlovými Vary 3:0. Kladno v důležitém souboji uspělo ve Zlíně, ten je stále poslední.

Obránce Hradce Králové Petr Zámorský odehrává puk před útočníkem Sparty
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Karlovy Vary - Plzeň 0:3

Druhou vychytanou nulu v sezoně si připsala jednička Plzně Dominik Frodl. Indiáni totiž v západočeském derby v dohrávce 5. kola extraligy uspěli na ledě Karlových Varů 3:0. Vítěznou branku vstřelil v šesté minutě Martin Heřman a v závěrečné části pojistili výsledek kanonýři Milan Gulaš z trestného střílení a Tomáš Mertl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Plzeň

Hradec Králové - Sparta Praha 4:2

Jsou jen bod za vedoucím Libercem. Hokejisté Mountfieldu Hradce Králové ve šlágru 5. kola extraligy zdolali Spartu Praha 4:2, dvě branky vstřelil Radek Smoleňák. Východočeši počtvrté za sebou naplno bodovali, Pražané prohráli venku i potřetí v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Sparta Praha

Litvínov - Liberec 4:5

Zatím nepoznali hořkost porážky. Bílí Tygři z Liberce zvládli těžké utkání v Litvínově, když vyhráli 5:4. Chemici naopak počtvrté za sebou nebodovali. Za vedoucí tým soutěže se výrazně prosadil dvougólový Michal Bulíř a tříbodový Tomáš Filippi.

Zlín - Kladno 1:2

Setrvání na poslední příčce extraligy a ještě ztráta pilíře týmu. Černý den zažili zlínští hokejisté doma proti Kladnu a prohráli 1:2. Rytíři poprvé po návratu do nejvyšší soutěže zvítězili, naopak Berani jsou stále bez bodu. O gólmana Libora Kašíka Zlín přišel po jeho střetu s Jaromírem Jágrem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Kladno

Olomouc - Pardubice 3:1

Olomouc i na startu nového ročníku extraligy udivuje, v čele se svým lídrem Zbyňkem Irglem. Tomu stejně jako loni měsíc říjen svědčí, což potvrdil i v utkání na domácím ledě proti Pardubicím. K výhře 3:1 a třetímu místu v tabulce přispěl gólem a asistencí. Pardubice nastoupily opět bez kapitána Tomáše Rolinka.

Vítkovice - Kometa Brno 0:3

Nepřišla si na ni Sparta ani Vítkovice na domácím stadionu. Brněnská Kometa v brance s Karlem Vejmelkou už dvě hodiny hracího času neobdržela branku. Nyní v Ostravě s přehledem zvítězila 3:0, v utkání úřadoval dvougólový Martin Zaťovič, který navrch přidal asistenci. Brňané zvítězili nad ostravským celkem podesáté z posledních jedenácti zápasů.

Mladá Boleslav - Třinec 4:3

Třinec pátý zápas v deseti dnech nezvládl. V 5. kole extraligy narazil na nepříjemnou Mladou Boleslav, která doma vyhrála přestřelku výsledkem 4:3. Hosty sice poslal po minutě hry do vedení Tomáš Marcinko, ale Bruslaři ještě v první třetině otočili vývoj duelu a i díky dvěma trefám Ondřeje Najmana zvítězili.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články