Václav Klaus ml. zvolen do čela Trikolóry. A hned se rozohnil: Nesmíme nechat naši společnost jen lidem s opačnými názory. Takže...

28.09.2019 13:14

Václav Klaus dnes na ustavujícím sněmu nového hnutí Trikolóra v Brně pronesl svůj kandidátský projev na předsedu tohoto uskupení a následně byl i jako jediný kandidát zvolen do čela. V projevu se jal vyjmenovávat nejdůležitější programové body hnutí, mezi ně má patřit zaměření na národní politiku, podpora práce a snaha o „normální svět“. „Být rebelem dnes znamená podporovat Trikolóru. Konzervatismus je punk dneška,“ pronesl Klaus a přislíbil, že program nového uskupení bude neměnný.

Václav Klaus ml. zvolen do čela Trikolóry. A hned se rozohnil: Nesmíme nechat naši společnost jen lidem s opačnými názory. Takže...
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ustavující sněm Trikolóry

Anketa

Připomenete si 17. listopadu památku Václava Havla?

hlasovalo: 27410 lidí
Hned v úvodu Klaus zmínil, že je jediným kandidátem na předsedu hnutí. Poté připomenul hned několik klíčových projevů historie a vypíchl především řeč Winstona Churchilla, jenž před 80 lety Britům pronesl: „Mohu Vám slíbit jen krev, pot a slzy“.

A na Britské království navázal, řečníky z Velké Británie ocenil a porovnal je s jejich konkurenty z Evropského parlamentu, přičemž tuto instituci počastoval slovy „panoptikum bizarnosti, stádnosti, hlouposti a licoměrnosti“. Rovněž ocenil i britského politika Nigela Farage.

Klaus hřímal, že „nesmíme nechat naši společnost jen lidem s opačnými názory“. „Musíme se s našimi neomarxistickými a maoistickými protivníky utkat čelem a všem lidem v republice říci, tady stojíme, toto jsou naše názory, ve kterých vytrváme,“ poznamenal.

Klaus řekl, že jeho hnutí již nyní tvoří početná základna členů, má jít až o tisíce lidí. Zopakoval i hlavní tři programové body strany. Nejdůležitější má být důraz na Českou republiku, práci a „normální svět“. Přislíbil též, že by v budoucnu měl být tento program stálý a nehodlají jej měnit v návaznosti na volební výsledky.

Hnutí nyní dle Klause chce cílit, aby se stalo celonárodním a mělo ideálně místní organizace v každé vesnici. Poznačil též, že na Trikolóru možná budou útočit jak jejich političtí soupeři, tak i samotná média. „Budou útočit na nás, protože my přinášíme změnu,“ řekl.

„Mně nikdy nevadí být klidně sám proti všem, když jsem přesvědčen, že hájím pravdu - ale nebýt sám je lepší,“ dodává Klaus.

A v druhé části svého projevu se pak obrátil přímo na své voliče. Ti nemají být negativní a „zapšklí“ a útočit na jiné strany. „Řada našich soupeřů jsou sice pěkní a všeho schopní darebáci, ale nejsme poslední naděje pro národ ani chiliastické hnutí,“ upřesnil.

„Být rebelem dnes znamená podporovat Trikolóru. Konzervatismus je punk dneška,“ zmínil pak Klaus a mluvil i o tom, jak 17. listopadu 1989 demonstroval na Národní třídě s tím, že se nyní nechce dívat na stát, který se „v jiné podobě vrací nazpátek“. „Kde Vám určují, co smíte říkat - jaké menšiny a cizinci a názory jsou tabu,“ doplnil. Kritizoval politiku „pomatenců“, kteří „pěstují“ kůrovce či „genderové audity“. „My nechceme genderový audit, my chceme v našem programu třetí dítě do rodiny,“ dodal. A ke konci Klaus zmínit i důležitost úcty ke starší generaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…