Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Rozestup mezi Liverpoolem i City zůstává stejný. Leicester je po kanonádě třetí

Nebyl to pro ně lehký úkol a dlouho naráželi na pevnou defenzivu Sheffieldu. Fotbalisté Liverpoolu ale nakonec i v 7. kole anglické ligy dokráčeli k vítězství. Na půdě nováčka triumfovali 1:0 a zůstávají jasným lídrem tabulky. Tři body si připsal i druhý Manchester City, když na hřišti Evertonu vyhrál 3:1. Na třetí pozici poskočil Leicester po demolici Newcastlu 5:0. Vyhrály i Tottenham nebo Chelsea, naopak Manchester United pouze remizoval s Arsenalem 1:1.

Radost fotbalistů Leicesteru
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Leicester poslal do vedení po čtvrthodině hry po individuální akci Ricardo Pereira, který se poprvé v anglické lize trefil ve dvou zápasech po sobě. "Straky" navíc dohrávaly od 43. minuty bez vyloučeného Isaaca Haydena, který viděl za ostrý skluz červenou kartu.

Po změně stran přidal favorit další čtyři branky, dvakrát překonal gólmana Martina Dúbravku nejlepší střelec týmu Jamie Vardy. Od březnového nástupu trenéra Brendana Rodgerse k týmu Leicesteru dal anglický kanonýr 14 gólů v 17 zápasech, nikdo v Premier League nemá lepší bilanci.

"Reds" se v Sheffieldu dlouho hledali, přesto favority mohl těsně před pauzou poslat do vedení Sadio Mané, ale trefil jen tyč. Hráči Liverpoolu ve druhé půli přečkali několik šancí soupeře a v 70. minutě otevřeli skóre z první střely na branku. Slabší chvilku si vybral gólman Dean Henderson a mezi rukavicemi propustil slabý pokus Georginia Wijnalduma.

Liverpool v Premier League vyhrál 16. utkání za sebou. V případě dalších dvou vítězství úřadující vítězové Ligy mistrů vyrovnají rekordní šňůru Manchesteru City z roku 2017.

Georginio Wijnaldum (vlevo) slaví gól Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA/ autor: Richard Sellers

City pomohla standardka, Tottenham vyhrál i bez vyloučeného

Brazilec Gabriel Jesus zařídil City vedení ve 24. minutě, ještě do přestávky za Everton odpověděl Dominic Calvert-Lewin rovněž hlavou. Druhý poločas už patřil mužstvu Pepa Guardioly. V 71. minutě se Rijád Mahriz trefil z přímého kopu a těsně před koncem přidal pojistku Raheem Sterling, jehož ránu o břevno musela potvrdit branková technologie.

Tottenham doma zdolal Southampton 2:1, přestože od 31. minuty hrál bez vyloučeného obránce Sergeho Auriera. Všechny góly padly už v prvním poločase. Na úvodní trefu Tanguye Ndombeleho odpověděl Danny Ings, který potrestal hrubku brankáře Huga Llorise.

Kanonýr Harry Kane ale ve 43. minutě zařídil Spurs tři body a posun na čtvrtou pozici. Tottenham se částečně omluvil fanouškům za úterní senzační vyřazení z Ligového poháru s Colchesterem ze čtvrté ligy.

Chelsea na svém stadionu zdolala Brighton 2:0 a je v neúplné tabulce šestá. Góly "Blues" dali po změně stran Jorginho z pokutového kopu a Willian. Londýnské mužstvo pod trenérem Frankem Lampardem poprvé v sezoně udrželo čisté konto. Na třetí příčce je další londýnský tým West Ham i po remíze 2:2 v Bournemouthu.

United prožívají nejhorší start do ligy za třicet let

Fotbalisté Manchesteru United zažívají po remíze s Arsenalem 1:1 nejhorší start do ligové sezony za třicet let. "Rudým ďáblům" patří s devíti body až desáté místo v tabulce, londýnský tým je čtvrtý.

United se v hustém dešti na Old Trafford dostali do vedení v poslední minutě prvního poločasu, kdy Scott McTominay lehce tečovanou střelou zpoza vápna překonal Bernda Lena.

Arsenal srovnal po chybě domácí obrany v 58. minutě díky gólu Pierrea-Emericka Aubameyanga, jenž nebyl původně chybně uznán kvůli ofsajdu. Po konzultaci s videorozhodčím branka platila, proti čemuž zase protestoval Manchester, protože asistent rozhodčího měl praporek zvednut dlouho předtím, než Aubameyang překonal Davida De Geu.

Gabonský útočník skóroval v sedmém utkání sezony posedmé, což se naposledy v dresu Arsenalu povedlo před více než dvaceti lety klubové legendě Dennisi Bergkampovi. Manchester United se do dvouciferného počtu bodů po sedmi zápasech nedostal naposledy v sezoně 1989/90, v níž nakonec obsadil třináctou pozici.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:

Sheffield United - Liverpool 0:1 (70. Wijnaldum), Aston Villa - Burnley 2:2 (33. El Ghazi, 79. McGinn - 68. Rodriguez, 81. Wood), Bournemouth - West Ham United 2:2 (17. King, 46. C. Wilson - 10. Jarmolenko, 74. Cresswell), Chelsea - Brighton 2:0 (50. Jorginho z pen., 76. Willian), Crystal Palace - Norwich 2:0 (21. Milivojevič z pen., 90.+2 Townsend), Tottenham - Southampton 2:1 (24. Ndombele, 43. Kane - 39. Ings), Wolverhampton - Watford 2:0 (18. Doherty, 61. vlastní Janmaat), Everton - Manchester City 1:3 (33. Calvert-Lewin - 24. Gabriel Jesus, 71. Mahriz, 84. Sterling), Leicester - Newcastle 5:0 (54. a 64. Vardy, 16. Pereira, 57. vlastní Dummett, 90. Ndidi), Manchester United - Arsenal 1:1 (45. McTominay - 58. Aubameyang).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články