Dálnici D1 u Brna ve směru na Vyškov na čtyři hodiny uzavřela nehoda nákladních aut. Řidiči stále stojí v kolonách

Dálnici D1 na 190. km u Brna ve směru na Vyškov uzavřela nehoda čtyř nákladních aut. Na vozovku se vysypal náklad, který blokoval i jeden pruh ve směru na Prahu. Kolem čtrnácté hodiny policisté úsek zprůjezdnili,  následky nehody odstranili hasiči. V místě jsou stále  kolony.

Nehoda se stala v místě, kde je kvůli stavebním pracím dálnice zúžená a ve směru na Ostravu je veden i jeden z jízdních pruhů ve směru na Prahu. „Jde o nehodu čtyř nákladních vozů, příčinou je pravděpodobně nedobrzdění,“ řekl mluvčí policie Pavel Šváb.

Jeden z řidičů je ve voze podle mluvčího zaklíněn, zranění muže by však neměla být vážná. „Na místě jsme ošetřili jednoho pacienta, s lehkým poraněním jsme ho převezli do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích,“ řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Řidiči z dálnice ve směru na Brno sjížděli na exitu 182 Kývalka, dál pokračovali po silnici 602 do Brna. Na příjezdu do Brna kvůli nehodě zhoustnul provoz. V místě se tvořily v obou směrech kolony. Kolona ve směru na Prahu sahala od 202. po 190. kilometr. 

Policie změnila směr jednoho jízdního pruhu, který slouží pro směr na Prahu. „Řidiči musejí dbát aktuálního dopravního značení,“ zdůraznil Pavel Šváb.  Kvůli problému na D1 se začala tvořit kolona i na příjezdu do Brna po D2.