Zlatou přilbu vyhrál Doyle, nejúspěšnějším Čechem je jedenáctý Milík

V neděli jeli na pardubickém oválu již 71. Zlatou přilbu města Pardubic, kterou opět získal Jason Doyle. Australan tak po roce znovu triumfoval a obhájil celkové prvenství, což před ním dokázalo v celé historii závodu jen sedm jezdců. Na druhé pozici skončil Lotyš Andžejs Lebeděvs a třetí byl Polák Patryk Dudek. Nejlepším Čechem je jedenáctý Václav Milík, vítěz Zlaté přilby z roku 2017.

Australan Jason Doyle slavil v den svého úspěchu čtyřiatřicáté narozeniny, takže skvělá souhra okolností. Během vyřazovacích jízd byl velmi silný a namále měl jen jednou, když byl ve čtvrtfinále ve druhé jízdě diskvalifikován. Ve třetí jízdě ale nezaváhal a v cestě za vítězstvím už Australana nikdo nezastavil. Pro Doyleho to byla jeho třetí přilba v pořadí.

Druhý Lotyš Andžejs Lebeděvs jel v Pardubicích svoji premiéru a ta byla velmi úspěšná. Podle Lebeděvse má Zlatá přilba ve světě ohromné renomé, takže být druhý je pro něho obrovský úspěch. Naopak třetí Polák Patryk Dudek jel závod už počtvrté a také pro něho je toto umístění velký úspěch.

Z Českých závodníků se do čtvrtfinále probojoval Václav Milík, Jan Kvěch, Josef Franc a Zdeněk Simota, ale byl to nakonec jen Milík, kdo byl součástí “Malého finále“. Vítěz 69.ročníku Zlaté přilby Václav Milík nakonec obsadil konečné jedenácté místo.

Finále (jízda o 1. až 6. místo)  
1. #1 DOYLE Jason AUS
2. #8 LEBEDĚVS Andžejs LAT
3. #20 DUDEK Patryk POL
4. #4 FRICKE Max AUS
5. #29 LINDBÄCK Antonio SWE
6. #2 HOLDER Jack AUS
       
„Malé finále“ (jízda o 7. až 12. místo)  
7. #27 VACULÍK Martin SVK
8. #26 ŽAGAR Matej SLO
9. #3 HOLDER Chris AUS
10. #24 KULAKOV Viktor RUS
11. #33 MILÍK Václav CZE
12. #9 AARNIO Tero FIN

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist