Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Debut plný doskoků. Satoranský v premiéře za Chicago vládl pod koši, ale porážku v přípravě neodvrátil

Z osobního hlediska to musela být povedená premiéra. Tomáš Satoranský si odbyl první utkání v novém klubu po přestupu do Chicaga, ale Bulls nestačili v úvodním přípravném zápase na Milwaukee a prohráli 112:122. Český reprezentant, který začal na lavičce, však vládl týmu se sedmi doskoky a pěti získanými míči.

Tomáš Satoranský s číslem 31 přihlíží akci pod košem
zdroj: Reuters autor: Mike Dinovo

Sedmadvacetiletý Satoranský přišel do Chicaga po třech letech strávených ve Washingtonu 1. července výměnou za dvě volby na draftu. Jediný současný český zástupce v NBA podepsal s Bulls tříletou smlouvu na celkem 30 milionů dolarů (673 milionů korun).

V úvodu utkání před 17 036 diváky zůstal Satoranský na lavičce. Jako první rozehrávač nastoupil Kris Dunn a v základní sestavě vedle něj byli Otto Porter, Lauri Markannen, Cristiano Felício a Zach LaVine. Tahoun české reprezentace, s níž vybojoval šesté místo na zářijovém mistrovství světa v Číně, nakonec na palubovce strávil 22 minut. Připsal si také tři asistence, více jich měl z jeho týmu jen LaVine (5).

Nejlepším střelcem Bulls byl se 16 body LaVine, o dva body méně zaznamenal Markkanen. Za vítěze byli nejlepší se 14 body Robin Lopez a Frank Mason.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články