Druhý konec trenéra za dva dny. Po Zlínu se ke změně rozhodli i v Bohemians

Poté, co v pondělí u fotbalistů Zlína skončil trenér Josef Csaplár, rozhodlo se v úterý o konci dalšího trenéra v české nejvyšší fotbalové soutěži. Tentokrát se jedná o Martina Haška, který tak již není trenérem Bohemians. I on u kormidla skončil kvůli neuspokojivým výsledkům, vždyť po dvanácti odehraných kolech se zelenobílí Klokani ocitají na 11. místě s pouhými dvanácti body na kontě. To, kdo bude nástupcem Martina Haška, oznámí vedení klubu z Ďolíčku v následujících dnech.

Největším problémem Bohemians je kromě již zmíněného malého počtu získaných bodů také jejich výkon hlavně na hřištích soupeřů. Odtud si Bohemians doposud v této sezóně 2019/2020 jen bod a to za bezbrankovou remízu, kterou uhrála v Karviné. Proti Haškově setrvání na lavičce pak hovořilo i nedávné vypadnutí z MOL Cupu, v němž padli Pražané po prohře 1:2 na hřišti třetiligového Chlumce nad Cidlinou. "Vedení klubu je nespokojeno s bodovým ziskem v aktuální fázi sezony. Za neúspěch musíme považovat také vyřazení z MOL Cupu s třetiligovým Chlumcem," řekl klubový ředitel Darek Jakubowicz.

Ten se svými kolegy z vedení o budoucnosti Martina Haška jednalv pondělí, kdy se konala mimořádná schůzka. Nakonec přesto, že se rozhodl kouče Haška odvolat, za jeho služby pochopitelně poděkoval. "Na druhou stranu Martinovi patří také velké díky za práci, kterou v Bohemce odvedl," řekl konkrétně Jakubowicz.

Hašek, jenž bude tento týde v pátek čerstvým padesátníkem, byl ve službách vršovického klubu od dubna 2017, kdy nahradil Miroslava Koubka. Svou premiérovou sezónu nakonec s Bohemians zakončil umístěním na 13. místě, následující sezónu to pak bylo o dost lepší. Bohemians tehdy totiž skončili na skvělém sedmém místě. V sezóně 2018/19 po nadstavbě skončili třináctí, čímž se tak dostali do baráže. Tu nakonec zvládli a ligovou příslušnost tedy zachránili.

Připomeňme, že vedle Martina Haška a Josefa Csaplára pak během této sezóny 2019/2020 už také v lize skončil trenér Ivan Kopecký v Opavě.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Bohemians Praha 1905 Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Olomouc zná Saňákova nástupce. Stal se jím dosavadní trenér B-týmu Janotka

Jen několik dní poté, co vyšlo najevo, že Jiří Saňák po sezóně opouští olomoucký A-tým a odchází za novým angažmá do Pardubic, je známé nové trenérské jméno na lavičce hanáckého prvoligového celku. Přichází na ni úspěšný stratég Tomáš Janotka z olomouckého „béčka“, které ve druhé fotbalové lize skončilo na druhém místě. Jedná se tak určitě o ocenění Janotkovy dosavadní práce a pro samotného dvaačtyřicetiletého kouče se bude jednat o jeho první prvoligové angažmá.

včera

Princezna na hrášku

RECENZE: Princezna na hrášku je pohádka po mozkové obrně a straší amatérismem

Do českých kin, v nichž je o kvalitní podívanou pro děti či rodiny dlouhodobě nouze, vstupuje další pitvořivý slepenec, který z publika dělá hlupáky. Ať už jde o tristní stav zvukového mixu, ochotnickou režii či neexistující vyprávění. Princezna na hrášku dokonale ztělesňuje vše, co je s tuzemskou filmovou pohádkou špatně.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: Pokud Kurdové uspořádají volby, zaútočíme na Sýrii

Turecko bez váhání provede ofenzívu v severní Sýrii, pokud kurdské skupiny, které Ankara obviňuje z napojení na zakázané kurdské militanty, budou pokračovat v plánech na uspořádání komunálních voleb v regionu. Uvedl to ve čtvrtek turecký prezident Recep Tayyip Erdogan podle zprávy agentury AP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Petr Pavel Prohlédněte si galerii

Pavel přijal mistry světa na Hradě. Rusové na MS nebyli právem, zdůraznil

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek před polednem přijal na Pražském hradě hokejové mistry světa. Hlava státu členům národního týmu poděkovala za to, že díky triumfu na šampionátu v Praze a Ostravě alespoň na chvilku spojili národ. Reprezentantům už ve středu pogratuloval také premiér Petr Fiala (ODS). 

včera

včera

včera

WHO: V Rafahu může přestat fungovat úplně poslední nemocnice

Poslední nemocnice v Rafahu může v případě rozsáhlejší operace izraelské armády přestat fungovat a lze očekávat značný počet úmrtí, varoval v úterý představitel Světové zdravotnické organizace (WHO) Richard Peeperkorn. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy