Okamura u Soukupa předvedl výkon, který si v kavárně budou vyděšeně pouštět. Promluvil o Pirátech, Gretě i Karlu Gottovi

11.10.2019 8:39

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura ve čtvrtek zavítal do pořadu Duel Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. Společně probrali aktuální napěti mezi Pekingem a Prahou. „Piráti jen škodí, vše zbortili,“ rozčiloval se Okamura. Odsoudil také například tureckou ofenzivu v Sýrii, Turecko by nejraději z NATO vyloučil.

Okamura u Soukupa předvedl výkon, který si v kavárně budou vyděšeně pouštět. Promluvil o Pirátech, Gretě i Karlu Gottovi
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Na úvod věnoval Tomio Okmaura pár slov k odchodu legendárního zpěváka Karla Gotta. „Překvapovala mě Gottova vstřícnost a skromnost,“ řekl předseda SPD k osobnímu setkání s Gottem a dodal, že jeho osobnost nám bude všem chybět. „Je to obrovská ztráta. Šířil dobré jméno České republiky i za hranicemi,“ doplnil. V kontextu s tím zmínil, že ho šokuje, že v pátek, v den pohřbu Gotta, se koná protest aktivistů proti změnám klimatu a budou v metropoli akorát blokovat dopravu a státní smutek zneužijí.

U boje proti změně klimatu, který započala švédská aktivistka Greta Thunbergová, ještě chvíli zůstali. „Její boj je šílený neomarxismus, který nemá vůbec racionální základ,“ zhodnotil Okamura a zmínil, že podíl CO2 ve vzduchu vzrostl z 0,03 na 0,04 %. „Není to moc, občané to neví, musí se věnovat práci a rodině,“ podotkl.

Své řekl i ke konci přátelství Prahy s Čínou, která s okamžitou platností vypověděla sesterské partnerství. Okamura poukázal na to, že Česká republika investovala mnoho peněz na propagaci naší země v Číně. „Piráti jenom škodí, vše zbortili,“ shrnul předseda hnutí SPD znechuceně a zdůraznil, že čínská vláda dotuje přímé linky do Prahy a nechává tu nemalé peníze.

Stranou pak nezůstal ani kontroverzní útok Turecka proti Sýrii, který Okamura odsuzuje. „Jde o agresi ze strany Turecka, jsem na straně Kurdů,“ řekl jasně s tím, že by byl rád za Kurdistán. „Kurdové jsou největší národ na světě, který nemá vlastní stát. Musíme udělat vše proto, abychom stabilizovali Sýrii,“ uzavřel předseda hnutí SPD s tím, že je absolutně proti bezvízovému styku s Tureckem, nejraději by ho vyloučil i z NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sága rodu Fialů pokračuje. Bobošíková našla, kde premiérovi přátelé berou ze státního

20:45 Sága rodu Fialů pokračuje. Bobošíková našla, kde premiérovi přátelé berou ze státního

Členové ODS propojení s premiérem Fialou hbitě podnikají v dotacích, ačkoliv ODS dotace odsuzuje. Je…