Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sráží nás nezkušenost, zní z tábora rozhořčených Vítkovic

Vítkovice vstoupily do extraligy solidně, když v sedmi zápasech čtyřikrát vyhrály. Nyní ale prožívají bídný říjen, který jim přinesl jen čtyři prohry a propad v tabulce na hranici předkola play-off. V neděli vyšly na prázdno i ze zájezdu do Mladé Boleslavi, kde vedly 2:0, poté se ale chytily do pomyslné pasti a nechaly soupeře zápas otočit na 5:3. Jak trenér Jakub Petr, tak útočník Jan Schleiss se shodují, že hlavním důvodem porážek jsou chyby v obraně pramenící z nezkušenosti hráčů.

Brankář Miroslav Svoboda a Šimon Stránský se marně pokoušejí zabránit gólu proti Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Myslím, že bylo zbytečné panikařit, protože ten začátek sezony jsme hráli fakt super, jen jsme teď měli výpadek. Nejsme tak zkušení, ale panika není namístě. Potřebujeme akorát makat a jít do práce tvrdě znova a znova," pověděl Jan Schleiss novinářům.

Sám Schleiss se postaral dnes o dva góly, ale radost z nich hodně tlumil výsledek týmu. "Mám z toho smíšené pocity. Při prvním jsem tam prováhal dvě šance, abych s pukem něco udělal. Pak jsem jen vystřelil a prošlo to tam. U druhého gólu mě krásně našel Roberts Bukarts. Těší to, každého to potěší, ale dnes je to na pytel," ulevil si Schleiss.

Konkrétní momenty, které rozhodly zápas, byly podle něj dva. "Když už jsme dotáhli na těch 3:3, tak si hned další střídání necháme dát gól. To byl asi klíčový moment. Šlapali jsme až do konce, ale tímhle to soupeř zlomil. Samozřejmě tam byla velká škoda i to, že jsme si faulem zkrátili tu pětiminutovou přesilovku. Navíc tam sestřelili Ondru Romana, takže jsme na tu přesilovku nebyli kompletní," připomněl Schleiss.

Problém? Benevolentní rozhodčí

Trochu jinak zápas viděl ze střídačky hostující kouč Jakub Petr, který nechal emocím volný průběh. "Dnes je to těžké hodnocení. Mám to v sobě... První třetina mě nadchla a byl jsem na to mužstvo strašně pyšný. Bylo skóre, jaké bylo, my jsme šli do zápasu s tím, abychom tady zanechali nějaký dojem, a to bez ohledu na to, jestli vyhrajeme, nebo prohrajeme. Ať máme zpět reputaci, kterou jsme ztratili v těch dvou zápasech," ohlédl se Petr za utkáním na tiskové konferenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Vítkovice

Podivoval se, proč nedostal jeho tým možnost hrát v úvodní pětiminutovce druhé třetiny dvojnásobnou přesilovku. "Jsou to takové ty malé věci, které pak dělají rozdíl," prohlásil Petr o situaci, kdy hosté dohrávali dlouhou početní výhodu po faulu Lukáše Žejdla na Ondřeje Romana a Růžička vychýlil brankovou konstrukci. "Bylo tam zranění klíčového hráče do přesilovky... Pak hrajete pět na čtyři a přijde ta situace s brankou. Byla to situace na zakončení do prázdné brány a mohli jsme hrát pět na tři. To vše při vedení 2:1. Nevím, jestli bychom to využili, to netuším. Je to malá věc a já neříkám, že bychom ten zápas vyhráli, ale tohle mě štve," nezastíral Petr.

Viděl však i jinou příčinu porážky. "Prohráli jsme proto, že kreativní centr dvakrát nepohlídal předbrankový prostor. Nemáme body, jsem naštvaný, ale jsem s ním v pohodě, protože to je jeho vývoj. On je strašně dobře dopředu, ale udělá chybu dozadu. Já tam ale kvůli tomu nerozkopu koš, to bych rozkopal, kdyby to udělal třicetiletý borec," řekl Petr k zaváhání jednadvacetiletého Šimona Stránského před vítězným gólem Jakuba Klepiše na začátku 53. minuty.

Boleslavský výkon ale 45letý trenér nesnižuje. "Nechci tím ale vůbec snižovat Mladou Boleslav, kde mám spoustu kamarádů a moc to mužstvo uznávám, to chraň bůh," ujistil Petr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články