Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po kvalifikačním skalpu Anglie si Češi střihnou další ostrovní test. Na Letné je čeká Severní Irsko

Cenné vítězství 2:1 nad Anglií v rámci kvalifikace ME je minulostí. Fotbalová reprezentace má před sebou další utkání, tentokrát přípravné proti neoblíbenému Severnímu Irsku. Na pražské Letné se bude mimo jiné snažit o zlepšení vzájemné bilance z posledních zápasů, ostrovnímu celku totiž čtyřikrát za sebou nedala gól a posledně prohrála v Belfastu 0:2. Přímý přenos sledujte od 19:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Česko - Severní Irsko
zdroj: DPA autor: Thomas Eisenhuth

Češi udělali páteční výhrou výrazný krok k postupu na mistrovství Evropy. "S Anglií jsme ukázali, že se i favoritům můžeme rovnat. Teď si zahrajeme se Severním Irskem. Doufám, že to zvládneme znovu a že budeme pokračovat v podobném stylu i v dalších duelech," řekl záložník Tomáš Souček.

Zatímco Šilhavého tým před víkendem překvapil, Severní Irové ve čtvrtek prohráli po třech inkasovaných brankách v závěru v Nizozemsku 1:3 a ve své kvalifikační skupině klesli o skóre na nepostupové třetí místo.

Proti českému celku se však svěřencům Michaela O'Neilla v posledních letech daří - od porážky 1:3 v Teplicích v roce 2001 v následujících třech zápasech uhráli bezbrankovou remízu a předloni v Belfastu vyhráli v rámci světové kvalifikace 2:0.

"Se Severními Iry chceme odehrát dobré utkání, máme s nimi nepříjemnou zkušenost z předchozí kvalifikace. Chceme to zvládnout a udělat další krok. Pořád jsme v nějakém vývoji, procesu. Půjdeme do toho stejně, jako jsme do toho šli s Anglií. Je to další příležitost se sehrát a dát minutáž klukům, co v pátek nenastoupili," uvedl brankář Tomáš Vaclík.

"Jsem rád, že narazíme na soupeře, který nás opravdu prověří. Budeme se samozřejmě snažit vzájemnou bilanci vylepšit. Chtěli bychom rozdělit zápasovou zátěž, aby dostali šanci i ostatní hráči," dodal Šilhavý, podle něhož jsou všichni jeho svěřenci zdravotně v pořádku.

Premiérový start za reprezentační áčko si mohou připsat Lukáš Kalvach a brankář Ondřej Kolář. Proti Anglii debutoval Zdeněk Ondrášek a v 85. minutě rozhodl vítězným gólem. 

Předpokládané sestavy:

Česko: Pavlenka - Řezník, Simič, Kúdela, Krejčí - Kopic, Kalvach, Král, Hušbauer, Zmrhal - Krmenčík.

Severní Irsko: Carson - McLaughlin, Flanagan, Cathcart, Dallas - C. Evans, Thompson, Saville - Whyte, Magennis, McGinn.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články