Tokio si oddychlo, tajfun Hagibis nezničil sportoviště pro olympiádu 2020

Tajfun Hagibis, jenž o víkendu zasáhl Japonsko, nezpůsobil téměř žádné škody na sportovištích pro olympijské hry v Tokiu 2020. Organizátoři her uvedli, že největší problém představovaly převrácené kovové ploty na stavbách.

"Řešili jsme jen malé škody, nic velkého," uvedl na dnešním setkání s novináři generální ředitel organizačního výboru tokijských her Toširo Muto. Tajfun, který ovlivnil i program mistrovství světa v ragby a Velkou cenu formule 1 v Suzuce, si vyžádal 66 potvrzených obětí.

Zhruba devět měsíců před startem olympijských her už se na většině sportovišť konaly testovací akce.

Hlavní Olympijský stadion, na němž se uskuteční oba ceremoniály, fotbalové zápasy a atletické soutěže, bude i za přítomnosti osminásobného olympijského šampiona Usaina Bolta slavnostně otevřen příští pondělí. Definitivně dokončen má být v listopadu.

Související

Naruhito

Tajfun Hagibis zasáhl i japonskou císařskou rodinu, odloží se část intronizace

Japonská vláda se rozhodla odložit slavnostní průvod, který se měl uskutečnit příští úterý u příležitosti intronizace nového císaře Naruhita, protože se musí věnovat následkům silného tajfunu, jenž zemi zasáhl minulý víkend. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na japonské úřady. Podle veřejnoprávní televize NHK se průvod bude konat 10. listopadu.
Zaplavená auta

Ničivý tajfun Hagibis: Počet obětí roste, po nezvěstných pátrá armáda

Počet obětí ničivého tajfunu Hagibis, který o víkendu zasáhl Japonsko, vzrostl na nejméně 73 mrtvých, dalších 14 lidí je pohřešováno. O nové bilanci informovala japonská tisková agentura Kjódó. Bez elektřiny je stále na 17.000 domácností. Bez dodávek vody se musí obejít 128.000 domácností. Řada oblastí je ochromená povodněmi.

Více souvisejících

tajfun Hagibis (říjen 2019) Olympijské hry 2020 Tokio sport

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská invaze do Rafahu se blíží. Město opouští statisíce lidí

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy