Přijmeme 3 miliony Syřanů, abychom zachránili Kurdy? Drsná otázka kolem Turecka a Sýrie. Opravdu padla

15.10.2019 9:34

K turecké ofenzivě v Sýrii se vyjádřil na svém facebookovém profilu také marketingový expert Jakub Horák. A strefil se i do premiéra Andreje Babiše (ANO).

Přijmeme 3 miliony Syřanů, abychom zachránili Kurdy? Drsná otázka kolem Turecka a Sýrie. Opravdu padla
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kurdové se slz nebojí

Jakub Horák si ve svém statusu všiml slov premiéra Andreje Babiše (ANO). „Turecký prezident nikdy nemluvil o takovémto zásahu. Chtěl, aby uprchlíci měli lepší život. Podle mě Evropa úplně selhala,“ citoval Horák Babiše. „No jo no... Někdo naletěl, další selhali, tak pokrok aspoň je, že to není kampaň...“ podotkl Horák.

Anketa

Mělo by být Turecko za útok a sever Sýrie vyloučeno z NATO?

91%
4%
hlasovalo: 12648 lidí

„Ta tragédie celého konfliktu je mj. v tom, že se v něm všichni chovají racionálně. V Turecku žije 3,5 milionu syrských uprchlíků. Jenže ekonomika začíná stagnovat a Turkům vadí, že jim berou práci. Zatímco ještě v únoru 2016 v průzkumu 28 procent Turků tvrdilo, že by nechtělo žít v jednom městě společně se Syřany, letos v červenci už stejný názor vyslovilo 60 procent dotázaných. Erdogan se tedy chová racionálně. V Evropě uprchlíky nechceme z úplně stejného důvodu – lidem vadí, že by jim brali práci. Taky se chováme racionálně. Takže Erdogan vymyslel, že je nastěhuje tam, kde teď žijí Kurdové. Ti se brání, taky se chovají racionálně,“ poznamenal Horák v dalším statusu.

„Trumpovi se blíží volby, slíbil že ukončí nákladnou americkou vojenskou přítomnost v zahraničí – taky se chová racionálně. Všichni se chovají racionálně. Jediný, kdo se choval jednu dobu neracionálně, byla Merkelová, a ta to dostala příšerně sežrat. Je to krutej svět,“ zmínil.

Anketa

Stal se Karel Gott slavným ,,z rozhodnutí strany a vlády", jak tvrdí Jaroslav Hutka?

6%
94%
hlasovalo: 20891 lidí

„Evropa byla ráda, že Turecko zastavilo příliv uprchlíků. Jediné, co se teď děje, je to, že se Erdogan snaží ty uprchlíky ubytovat někde jinde, protože Turci je doma už taky nechtějí. No a vybral si k tomu území, které shodou okolností obývají Kurdové, protože ti se moc bránit nemohou. Že to celé dělají ‚po turecku‘ a šíleným barbarským způsobem je jedna věc, ale druhá věc je tramvajové dilema, které v tomto případě zní: Měla by Evropa včetně Česka raději přijmout 3,5 milionu syrských migrantů, nebo raději bude turecká okupace kurdského území pokračovat?“ ptal se dál.

„Teprve až si uvědomíte tohle, tak se dostanete pod povrch vykřikování, jak zlý je Erdogan, které je nesmírně pohodlné... Pravda je mnohem krutější,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…