Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Věřím, že se s Růžičkou domluvíme. Budeme muset, říká Martinec

Trenérské změny se ho úzce dotýkají. Tomáš Martinec bude na střídačce Hradce Králové sdílet odpovědnost s Vladimírem Růžičkou. Martinec věří, že s bývalým koučem reprezentace bude úspěšně spolupracovat a pomohou extraligovému klubu k úspěšné sezoně. 

Tomáš Martinec a Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Představenstvo klubu nebylo spokojeno s výsledky a rozhodli se posílit realizační tým. My jsme to respektovali. Máme rozdělanou nějakou práci a já věřím, že to postupně zvedneme a budeme se zlepšovat," řekl Martinec po tréninku Hradce Králové, kdy byl poprvé na ledě i Růžička.

"Myslím si, že jsme zvolili nějakou dlouhodobou koncepci. Některé hráče jsme do klubu vybírali s tím, jaký chceme hrát hokej, a já věřím, že budeme pokračovat v hokeji, který jsme započali a který mají kluci nějakým způsobem pod kůží. Vláďa bude mít určitě nějaké postřehy a bude chtít zařadit nové prvky. Sedneme si a věřím, že se domluvíme," uvedl.

Vedení Východočechů se ke změně v realizačním týmu rozhodlo po úterní výhře nad Třincem s tím, že v poslední době nebylo spokojeno s výsledky a herním projevem mužstva. Hradec je v tabulce šestý, z posledních osmi zápasů vyhrál tři. Zatím je jisté, že tým povedou Martinec s Růžičkou, jaký bude osud dosavadních asistentů, se teprve rozhodne.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička povede Hradec společně s Martincem

"Byl bych rád, kdybychom pokračovali v práci, kterou jsme začali, a kdybychom mohli pokračovat i v tomto složení, tedy s Alešem Krátoškou a Petrem Svobodou. Abychom navázali na práci, kterou jsme započali a kterou máme rozdělanou. A samozřejmě se posunuli dál," přiznal Martinec.

Doufá, že se na formě spolupráce domluví i s Růžičkou. "Věřím, že se domluvíme a zvolíme takovou alternativu, která náš hokej posune dál a zlepší se výsledky. Zatím jsme se viděli jen krátce ráno, ještě bude čas," řekl. Už nyní se ale budou muset domluvit na spolupráci při řízení zápasu. V pátek je čeká společná premiéra ve Vítkovicích.

"Budeme se muset domluvit. Uvidíme, najdeme nějaký kompromis a bude to ku prospěchu týmu," uvedl Martinec, jenž měl přípravu na dalšího soupeře společně s asistenty v plné režii. "Ještě si ale sedneme a domluvíme na všech věcech. Uvidíme, jestli něco změníme, nebo se budeme snažit zatím hrát stejně, jako jsme hráli," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články