Sedí mi jako člověk, říká Plíšková o Halepové, se kterou se utká na Turnaji mistryň o semifinále

Karolína Plíšková má stále šanci, že svou nejlepší sezonu zakončí největším výsledkem. I když na tenisovém Turnaji mistryň v čínském Šen-čenu bojuje s pomalým povrchem a vyhlášenými obranářkami. S jednou z nich se utká v pátek od 13.00 v posledním utkání Fialové skupiny. Bude jí loňská vítězka Roland Garros a šampionka z letošního Wimbledonu Rumunka Simona Halepová.

Šen-čen/Čína Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

I na Turnaji mistryň v Šen-čenu je z hlediště slyšet typické skandování rumunských fanoušků „Simona, Simona“. I když není tak mohutné jako v Evropě. Popularita Simony Halepové je ale ohromná, po triumfu ve Wimbledonu zaplnili příznivci tenistky v Rumunsku celý fotbalový stadion. „To se právě tamním fotbalistům nemůže podařit,“ glosovali to tehdy někteří reportéři a příznivci hráčky, která je dost oblíbená i na ženském profesionálním okruhu WTA.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková se utká se Simonou Halepovou o poslední semifinálové místo na Turnaji mistryň

„Já si jí vážím, že je taková, že když chceme, tak se bavíme. Přijde mi to s ní takové nenásilné. Mám k ní respekt, protože si myslím, že je normální. Není na okruhu moc holek, které by byly úspěšné a zároveň, i když se mnou prohrají nebo mě porazí, tak by byly stále stejné. Se Simonou to tak je a jsme schopné jít spolu na trénink a chovat se stále stejně, i když se třeba stane něco na kurtu nebo tak. Přijde mi v tom docela lidská a mám ji ráda, sedí mi jako člověk,“ říká Karolína Plíšková, i když jen těžko může mít ráda styl soupeřky, která skoro každý míč vrátí zpátky do kurtu.

Jako malá běhala Simona Halepová často po pláži v Constantě, odkud pochází a často trénovala v písku, jak o tom vyprávěla po grandslamovém triumfu ve Wimbledonu. A také proto je nyní vynikající atletkou a jenom těžko zdolatelnou soupeřkou.

I Karolína Plíšková se o tom několikrát přesvědčila. A trvalo jí celkem dlouho, než Simonu Halepovou dokázala porazit. Přesto má s rumunskou obranářkou stále negativní bilanci, protože vyhrála jen tři z deseti vzájemných zápasů. Česká tenistka je ale i tak šťastná za šanci bojovat v těžké skupině a na pomalém povrchu o semifinále Turnaj mistryň.

„Šance tam určitě budou. Párkrát jsem ji porazila, ne sice hodněkrát, ale myslím si, že je to hratelné a stále je šance dostat se dál,“ těší se na přímý souboj o poslední semifinálovou pozici na Turnaji mistryň Karolína Plíšková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme