Šilhavý doplnil nominaci, k národnímu týmu se připojili Doležal, Kalvach a nováček Ševčík

Nominaci české fotbalové reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kosovem a v Bulharsku doplnili útočník Martin Doležal a záložníci Lukáš Kalvach a Petr Ševčík, který je v národním A týmu nováčkem. Na pondělním srazu reprezentace v Praze to novinářům řekl asistent trenéra Jiří Chytrý.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Ševčík

Petr Ševčík | Foto: Martin Malý | Zdroj: SK Slavia Praha

Pětadvacetiletý Ševčík si vysloužil premiérovou pozvánku za své výkony ve Slavii, která suverénně vede ligovou tabulku a hraje Ligu mistrů. Ve své kariéře prošel všemi mládežnickými reprezentacemi. V nominaci je aktuálně osm slávistů.

Fotbalová reprezentace má novou sadu dresů. Proti Bulharsku nastoupí v zeleném

Číst článek

Plzeňský středopolař Kalvach byl poprvé nominován v září a v říjnu v přípravě proti Severnímu Irsku si připsal dosud jediný reprezentační start. Jablonecký Doležal pak doplnil dvojici útočníků Michaela Krmenčíka se Zdeňkem Ondráškem.

„Lukáš Kalvach už s námi byl a potvrdil formu i v lize, stejně jako Martin Doležal. Petr Ševčík hraje velmi dobře za Slavii a rozhodli jsme se pro něj i z hlediska jeho typologie, navíc může nastoupit uprostřed i ze strany,“ uvedl Chytrý pro Radiožurnál.

V nominaci po zranění chybí jiná ofenzivní opora Patrik Schick, který figuroval mezi náhradníky, ale šance na jeho dodatečné povolání byla mizivá. "Varianta byla jen jedna a to ta, že Patrik bude zdravotně v pořádku a klub ho uvolní. To se nestalo, takže tím to padlo," prohlásil Chytrý.

Proti Kosovu a Bulharsku bez Schicka. V nominaci reprezentace zraněný útočník chybí

Číst článek

Mimo hru jsou kvůli zranění i David Pavelka, dlouhodobě kapitán Bořek Dočkal i jeho zástupce Marek Suchý. Ve výběru na Kosovo a Bulharsko je 23 hráčů a podle Chytrého nikoho z nich netrápí závažnější zdravotní potíže.

„Zdravotně jsou všichni v pořádku. Jsou tam nějaké drobné šrámy ze zápasů, ale všichni by měli být k dispozici. To je samozřejmě dobrá zpráva,“ řekl asistent hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého.

Závěr kvalifikace rozhodne o tom, zda český celek postoupí na evropský šampionát. Reprezentanti nejprve ve čtvrtek v Plzni přivítají Kosovo, před nímž drží o bod druhé místo ve skupině. V případě vítězství si zajistí postup. V neděli pak národní tým uzavře kvalifikaci v Bulharsku.

Fotbalisté se začnou připravovat v Praze a v úterý odpoledne se přesunou do Plzně. „Příprava je o den kratší než obvykle, máme míň času na taktické věci. Práci s týmem směrem k zápasu budeme muset udělat de facto zítra, plus máme nějaké minimum času ve středu na oficiálním tréninku v Plzni. Čili máme prakticky jeden den na přípravu,“ uvedl Chytrý.

mich, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme