Nadal končí na tenisovém Turnaji mistrů, po vítězství nad Medveděvem postupuje do semifinále Zverev

Německý tenista Alexander Zverev porazil v posledním utkání skupiny Andreho Agassiho Rusa Daniila Medveděva 6:4 a 6:7 a postoupil tak spolu s Řekem Tsitsipasem z této skupiny do semifinále turnaje. Utkání pozorně sledoval také Španěl Rafael Nadal, který potřeboval vítězství Medveděva, aby postoupil do semifinále na úkor Zvereva. Němec ale žádné překvapení nepřipustil a své další působení na turnaji si pohlídal.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Zverev se raduje z postupu do semifinále Turnaje mistrů

Alexander Zverev se raduje z postupu do semifinále Turnaje mistrů | Foto: Tony O´Brian | Zdroj: Reuters

Již před zápasem bylo jasné, že o výhru bude bojovat především Alexander Zverev, který potřeboval zvítězit, aby si zajistil postup do semifinále Turnaje mistrů. To Daniil Medveděv již žádné šance na postup neměl, a tak hrál o čestný úspěch.

Tenisová bitva na Turnaji mistrů. Nadal otočil zápas s Tsitsipasem, postup do semifinále ale jistý nemá

Číst článek

Právě ruský teniska zahájil utkání svým podáním. Právě o to ale přišel, když Zverev využil hned první brejkbal. Němec získaný gem následně při svém servisu bez potíží potvrdil a vedl již 2:0. Oba tenisté si do konce tohoto setu svá podání již podrželi. V případě Medveděva jednou také čistou hrou. Přesto první sadu získal Zverev 6:4.

Ve druhém setu byli oba hráči neomylní na svém servisu a zároveň protihráči nepovolili v gemu více, než jeden míč. To se změnilo až v šesté hře, kdy získal Medveděv dva míče. Následovala ale čistá hra ruského tenisty a vzápětí se stejným počinem prezentoval také Zverev.

Set tak dospěl do tiebreaku. V něm několikrát vedl rozdílem jednoho míče Medveděv a jeho německý soupeř překlopil jeho průběh na svoji stranu až stavem 4:3. Od té chvíle Zverev vedení již nepustil, vypracoval si dva mečboly a utkání ukončil esem.

Naděje Alexandera Zvereva na obhajobu loňského vítězství na Turnaji mistrů tak i nadále žije. Semifinálový zápas odehraje v sobotu od 21.00 s Rakušanem Dominicem Thiemem. Druhou dvojici bude tvořit Stefanos Tsitsipas a Roger Federer, kteří poměří své síly v tentýž den, jen již od 15.00.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 9 milionů dolarů):

Dvouhra:

Skupina Andreho Agassiho:
Nadal (1-Šp.) - Tsitsipas (6-Řec.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5,
A. Zverev (7-Něm.) - Medveděv (4-Rus.) 6:4, 7:6 (7:4). 

Čtyřhra:

Skupina Maxe Mirného:
Cabal, Farah (1-Kol.) - Krawietz, Mies (3-Něm.) 7:6 (9:7), 6:2,
Herbert, Mahut (7-Fr.) - Rojer, Tecau (6-Niz./Rum.) 6:3, 7:6 (7:4).

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme