Hokejisté Komety na nového trenéra nečekali dlouho, Fialu nahradí majitel klubu Zábranský

Na lavičku hokejistů brněnské Komety se vrací její majitel a zároveň bývalý trenér Libor Zábranský. Předchozí kouč Petr Fiala, který byl u týmu od začátku letošního května, rezignoval po nedělním porážce 2:7 s Karlovými Vary.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Libor Zábranský na lavičce Komety.

Libor Zábranský na lavičce Komety Brno. | Foto: Pavel Mazáč/CNC | Zdroj: Profimedia

„Jiné řešení se v tuto chvíli pro Kometu nenabízelo, protože v úterý hrajeme v Třinci. Věřím, že společně s asistenty dokážeme klukům pomoct a že se zase vrátíme na vítěznou vlnu,“ uvedl Zábranský pro klubový web.

Hokejisté Liberce rozstříleli Litvínov 6:1, Plzeň porazila v západočeském derby Karlovy Vary

Číst článek

V trenérském týmu zůstávají dosavadní asistenti Kamil Pokorný a Jiří Horáček, který ale dosud jako videokouč. V tomto složení povedou trenéři své svěřence už v úterním zápase na ledě Třince.

Zábranský se k týmu vrací po půl roce, předtím u něj působil nepřetržitě tři roky od února 2016, kdy nahradil Aloise Hadamczika. Kometu pak dovedl ho ke dvěma mistrovským titulům v letech 2017 a 2018.

Letos v květnu rezignoval po semifinálovém vyřazení od Liberce, hlavním důvodem ukončení jeho celkově velmi úspěšného trenérského působení ale bylo, aby se mohl plně věnovat pozici majitele klubu.

Fiala rezignoval na svou pozici po nedělní vysoké domácí porážce 2:7 od Karlových Varů, která byla už pátou prohrou v řadě. „Poslední třetina nebyla hodná jména Komety. Pro mě to byl poslední signál k tomu, abych odstoupil,“ řekl Fiala na tiskové konferenci. Po 19 zápasech je Kometa sedmá.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme