Mourinho se vrací do práce. Slavný portugalský trenér povede fotbalisty Tottenhamu

Fotbalisté Tottenhamu nečekali na příchod nového trenéra dlouho. V úterý večer byl z funkce po pěti letech odvolán Mauricio Pochettino a už ve středu brzy ráno klub oznámil náhradu. Loňského finalistu Ligy mistrů povede Portugalec José Mourinho.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

José Mourinho, trenér Manchesteru United

Nové trenér Tottenhamu José Mourinho | Zdroj: Reuters

Klub oznámil angažování slavného Portugalce na svém webu. Šestapadesátiletý bývalý kouč Chelsea, Realu Madrid, Interu Milán nebo Manchesteru United podepsal na White Hart Lane smlouvu do konce sezony 2022/23.

Fotbalisté Tottenhamu jsou bez trenéra. Vedení anglického velkoklubu odvolalo Pochettina

Číst článek

„Jsem nadšený, že se mohu připojit ke klubu s takovou tradicí a skvělými fanoušky. Kvalita kádru i mládežnické akademie mě nadchla. Těším se na práci s takovými hráči,“ uvedl Mourinho po nástupu do funkce.

Mourinho prostředí Premier League dobře zná. Renomé si vybudoval především během svého působení v londýnské Chelsea, s níž získal dva tituly v letech 2005 a 2006. Triumf v nejvyšší anglické soutěži slavil i při svém druhém angažmá u Blues v roce 2015.

Jeho poslední angažmá na Ostrovech bylo méně úspěšné. Přesto během dvou sezon získal s Manchesterem United tři trofeje včetně té za vítězství v Evropské lize. Ve své kariéře získal mistrovské tituly ve čtyřech různých zemích a dvakrát ovládl Ligu mistrů.

„Získali jsme jednoho z nejúspěšnějších fotbalových manažerů. Má obrovské zkušenosti a je skvělý stratég. V každém klubu, který trénoval, získal cenné trofeje. Věříme, že přinese do kabiny oživení a novou energii,“ uvedl předseda klubu Daniel Levy.

Argentinec Pochettino byl kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán v úterý večer. V anglické lize je mužstvo po 12 kolech až na 14. místě s pouhými třemi výhrami.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme