Soud s údajnými vrahy slovenského novináře Jána Kuciaka začne za měsíc. Obviněným hrozí i doživotí

Slovensko už zná termín soudu v případu vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka. 19. prosince začne soud předběžně projednávat obžalobu proti čtyřem lidem, včetně podnikatele Mariana Kočnera. Stane se tak po jednadvaceti měsících od smrti Kuciaka.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský podnikatel Marián Kočner (archivní foto)

Slovenský podnikatel Marián Kočner (archivní foto) | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Všem obžalovaným hrozí trest od pětadvaceti let až po doživotní vězení. Pátý obviněný se přiznal, podepsal dohodu o vině a trestu a bude u soudu vystupovat pouze jako klíčový svědek.

Na Slovensku skončí kvůli Kočnerovi první soudkyně. Rezignaci na funkci odeslala prezidentce

Číst článek

Sedmadvacetiletého investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovou zastřelili pachatelé v únoru 2018.

Dvojnásobná vražda vyvolala masové protivládní protesty napříč celým Slovenskem. Pod tlakem následně rezignoval tehdejší premiér Robert Fico (SMER-SD), kterého nahradil jeho stranický kolega Peter Pellegrini (SMER-SD).

Ján Kuciak se věnoval celé řadě případů ekonomické kriminality. Velmi často psal také o Mariánu Kočnerovi, který si podle obžaloby jeho smrt objednal a zaplatil za ní nejméně 70 000 eur (v přepočtu téměř 1,8 milionu korun).

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme