Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

City otočilo zápas s Chelsea. United sehráli bláznivý zápas a Mourinho má se Spurs první výhru

Úřadující šampioni sice ve šlágru 13. kola Premier League prohrávali 0:1, ale ještě do přestávky dokázali proti Chelsea otočit stav. Vítězství 2:1 fotbalistů Manchesteru City zajistili De Bruyne a Mahriz. Nad Arsenalem se smráká, už popáté v řadě nevyhrál a židle pod koučem Unai Emerym se pomalu rozhoupává. V tabulce sedmí Gunners doma až v šesté minutě nastavení zachraňovali remízu 2:2 se Southamptonem díky Alexandre Lacazettovi. Tottenham má první tři body pod novým koučem Josém Mourinhem, v derby zdolal 3:2 West Ham. V nedělní dohrávce Manchester United prohrával v Sheffieldu už 0:2, v závěru ale třemi góly otočil skóre, jenže domácí stihli v nastavení vyrovnat. 

Záložník Citizens Kevin De Bruyne se raduje z gólu proti Chelsea
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Chelsea přitom do zápasu vstoupila dobře a ve 21. minutě ji poslal do vedení N'Golo Kanté. Jenže domácí ještě do poločasu skóre otočili. O vyrovnání se postaral ve 29. minutě Kevin De Bruyne a druhou branku přidal v 37. minutě Rijád Mahriz. Kazem na důležitém vítězství pro City je zranění nejlepšího střelce týmu Sergia Agüera.

Citizens ztrácejí na třetím místě anglické ligy devět bodů na první Liverpool a Chelsea sesadili ze třetího místa. The Reds jsou jediným neporaženým celkem soutěže, když si poradili 2:1 s Crystalem Palace. Po úvodní brance Sadia Maného sice v 82. minutě srovnal Wilfried Zaha, ale o vítězství favorita pět minut před koncem rozhodl Roberto Firmino.

Výběr trenéra Jürgena Kloppa má na první příčce tabulky náskok osmi bodů před Leicesterem, třetí je se ztrátou jedenácti bodů Chelsea. Londýnský celek ještě dnes čeká utkání s obhájcem titulu Manchesterem City, který je o další bod zpět čtvrtý.

Mourinho začal vítězně

Tottenham se po pěti kolech dočkal vítězství. Venku navíc dokázal získat tři body poprvé od ledna. Mourinho přišel do Tottenhamu ve středu poté, co byl po odchodu z Manchesteru United téměř rok bez angažmá.

U týmu Hotspur nahradil odvolaného Mauricia Pochettina, který sice s klubem v minulé sezoně došel až do finále Ligy mistrů, nyní ale doplatil na špatný vstup do nového ročníku.

José Mourinho slaví první výhru v Tottenhamu
zdroj: Reuters autor: Tony O´Brien

Proti West Hamu to pro Mourinha dlouho vypadalo na bezproblémovou premiéru. Po gólech Son Hung-mina, Lucase Moury a Harryho Kanea vedli hosté 3:0. Pak ale nezvládli závěr zápasu a za domácí snížili Michail Antonio a Angelo Ogbonna. Tottenham se díky vítězství posunul na šesté místo. West Ham je šestnáctý.

"Než jsme dostali dva góly, byl jsem opravdu spokojený. Hráli jsme dobře, dělali věci nacvičené v tréninku a mohli jsme dát na 4:0 a ukončit to," řekl Mourinho. "Bylo však vidět, že na hráčích se podepsaly emoce po odchodu předchozího trenéra a také únava u těch, co se vrátili z reprezentačních srazů," přidal.

United prohrávali, vedli a remizovali

Fotbalisté Manchesteru United remizovali po hektické přestřelce 3:3. Přitom nováček Premier League vedl v druhé půli už 2:0. Nejdříve aktivitu Sheffieldu zúročil v 19. minutě John Fleck, když vyraženou střelu Johna Lundstrama z malého vápna doklepl za záda Davida De Gey.

Manchester vstoupil do druhé půle v tlaku, který však záhy utnul brankou z rychlého kontru útočník "The Blades" Lys Mousset. Hosté se zmátořili v 72. minutě, kdy si na sražený centr naběhl devatenáctiletý odchovanec United Brandon Williams a propálil hradbu těl ve vápně. O pět minut později už bylo vyrovnáno, na spoluhráče navázal ještě o rok mladší Mason Greenwood, jenž dopravil do branky centr Marcuse Rashforda. Poprvé od roku 2005 se tak za "Rudé ďábly" trefili v zápase Premier League dva teenageři. Obrat dokonal už po dvou minutách právě Rashford, který se prosadil po zpětné přihrávce Daniela Jamese.

Manchester si však ani tentokrát dvě ligové výhry po sobě v tomto ročníku nepřipsal. V 91. minutě se v závaru v pokutovém území nejlépe zorientoval McBurnie, který dvacet minut předtím vystřídal zraněného střelce druhé branky Mousseta, a uzavřel skóre.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:

West Ham United - Tottenham 2:3 (73. Antonio, 90.+6 Ogbonna - 36. Son Hung-min, 43. Moura, 49. Kane), Arsenal - Southampton 2:2 (18. a 90.+6 Lacazette - 9. Ings, 71. Ward-Prowse), Bournemouth - Wolverhampton 1:2 (59. Cook - 21. Moutinho, 31. Jiménez), Brighton - Leicester 0:2 (64. Pérez, 81. Maddison), Crystal Palace - Liverpool 1:2 (82. Zaha - 49. Mané, 85. Firmino), Everton - Norwich 0:2 (54. Cantwell, 90.+2 Srbeny), Watford - Burnley 0:3 (53. Wood, 82. Barnes z pen., 88. Tarkowski), Sheffield United - Manchester United 3:3 (19. Fleck, 52. Mousset, 90.+1 McBurnie - 72. Williams, 77. Greenwood, 79. Rashford), Aston Villa - Newcastle 2:0 (32. Hourihane, 36. El Ghazi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články