Nová sezona, staré pořádky. Sprint biatlonistů vyhrál Johannes Bö, Krčmář skončil šestnáctý

Český biatlonista Michal Krčmář sice předvedl v nedělním sprintu na 10 kilometrů na závodech Světového poháru v Östersundu bezchybnou střelbu, vinou slabšího běhu ale nakonec vybojoval až šestnácté místo. Pro první místo si dojel suverén minulé sezony Johannes Thingnes Bö. Druhý skončil jeho bratr Tarjei, třetí byl Rus Matvej Jelisejev.

Östersund (Švédsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Thingnes Bö.

Johannes Thingnes Bö. | Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN | Zdroj: Reuters

Po první střelbě to vypadalo, že by si pro první místo mohl dojet Francouz Martin Fourcade, protože na rozdíl od svého hlavního rivala Johannese Bö zastřílel bezchybně. Jenže druhou položku už Francouz zvládl o poznání hůř, když dvakrát chyboval.

‚Mám pocit, že tenhle příběh ještě není u konce.‘ Fourcade se chce vrátit na biatlonový trůn

Číst článek

Johannes Bö nabídnutou šancí nepohrdl a vítězstvím v prvním individuálním závodě sezony navázal na loňský ročník, během něhož nastřádal rekordní počet vítězství ve Světovém poháru. S devatenáctisekundovou ztrátou na svého bratra si pro druhé místo dojel Tarjei Bö, který těsně porazil třetího Jelisejeva.

Z Čechů se nejvíc dařilo Michalu Krčmářovi, který zastřílel čistě a skončil nakonec šestnáctý. O deset míst za ním skončil s jednou chybou Adam Václavík a o dalších deset míst hůř skončil Michal Šlesingr. Devětatřicátý Jakub Štvrtecký získal své první body ve Světovém poháru v kariéře. Ondřej Moravec chyboval čtyřikrát a skončil na nebodovaném 84. místě.

V neděli je ještě na programu ženský sprint na 7,5 kilometru, který začne v 15.30. Na startu se objeví Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Markéta Davidová a Jessica Jíslová.

SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko):
Muži - sprint 10 km: 1. J. T. Bö 24:18,3 (1 tr. okruh), 2. T. Bö (oba Nor.) -19,0 (1), 3. Jelisejev -19,9 (0), 4. Loginov (oba Rus.) -27,1 (1), 5. M. Fourcade (Fr.) -27,9 (2), 6. Kühn (Něm.) -28,7 (2), 7. Dale -29,4 (1), 8. Bjoentegaard (oba Nor.) -31,7 (1), 9. Eberhard (Rak.) -33,8 (2), 10. Ilijev (Bulh.) -36,0 (2), ...16. Krčmář -1:06,4 (0), 26. Václavík -1:29,1 (1), 36. Šlesingr -1:51,1 (0), 39. Štvrtecký -1:54,5 (2), 84. Moravec (všichni ČR) -2:56,5 (4).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme