Slavii i Plzni se líbí Hellebrand. Talent Slovácka však může zamířit i do Eredivisie...

Slavii i Plzni se líbí Hellebrand. Talent Slovácka však může zamířit i do Eredivisie...

Osmé Slovácko, které má za sebou čerstvý skalp Viktorie Plzeň, ve svém středu nemá pouze ostřílené veterány typu Michala Kadlece či Milana Petržely, ale také perspektivní zboží.

Mezi to se jisto jistě počítá i dvacetiletý středopolař Patrik Hellebrand, jenž si první prvoligovou trefu kariéry schoval právě na střet s druhým týmem Fortuna:ligy.

Celek z Uherského Hradiště by však o svůj nadějný poklad mohl velmi brzy přijít, protože už ho sledují i renomovanější adresy, s tím, že iSport.cz píše také o zájmu mistrovské Slavie.

"V zimě by ho koupila a nechala ve Slovácku na hostování. Anebo jinde," citoval Deník Sport svůj zdroj. Stejné médium ovšem podotklo, že se agentura zlínského odchovance zabývá i jeho možným přesunem do Nizozemska a jeho situaci už měl sondovat i západočeský klub z Doosan arény.

Co tomu říká jeho nadřízený Martin Svědík? "Má budoucnost. Ale i kdyby někam přestoupil, měl by zůstat tady," uzavřel na stránkách Sportu bývalý kouč Pardubic, Baníku či Mladé Boleslavi, podle nějž má talentovaný borec stále spoustu silových a kondičních rezerv.

K tomuto datu má záložník Slovácka na kontě 22 prvoligových vystoupení - jedno si připsal ještě v barvách Ševců, ty zbylé pak v trikotu značky z Městského stadionu Miroslava Valenty, který se bude loučit s podzimem sobotním výjezdem do Příbrami