Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co se mnozí jablíčkáři vysmívali Samsungu za to, že pro svůj ohebný Galaxy Fold vydal relativně rozsáhlou příručku o tom, jak jej správně čistit, jelikož byli mimo jiné přesvědčeni o tom, že by se Apple k něčemu podobnému nikdy nesnížil. A hle – uplynulo pár měsíců a máme tu od Applu příručku o tom, jak správně čistit jeho profesionální displej Pro Display XDR. I ten si totiž zaslouží speciální péči – tedy alespoň v případě verze s nanovrstvou na skle. 

Podpůrný dokument, který Apple zveřejnil dnes v noci po spuštění prodejů displeje, uživatele poměrně detailně instruuje o tom, jak jej udržet v co největší čistotě. V případě displeje se standardním sklem se nejedná o nic složitého – stačí totiž použít hadřík od Applu přibalovaný k Pro Display XDR, popřípadě jiný “čistý suchý hadřík z mikrovlákna”, potažmo malé množství vody v případě, že je displej zaneřáděn víc, než na co staří klasický hadřík. Naopak po chemických čističích byste při čištění displeje sahat určitě neměli. Ve výsledku se dá tedy údržba klasické verze považovat za víceméně standardní. 

To pro displej s nanovrstvou jsou pravidla čištění o poznání přísnější. Podle Applu byste jej totiž nikdy neměli čistit jiným hadříkem než tím, který k němu přibaluje Apple. Zároveň nesmí displej přijít do styku s vodou, potažmo různými čistícími látkami. Jeho čištění je tedy de facto založeno jen na leštění hadříkem. Pokud jej ztratíte či zničíte, můžete Apple jednoduše požádat o náhradní a on vám jej za finanční obnos zašle. A pozor – aby vám hadřík vydržel co nejdéle v pořádku, připravil si Apple údržbový manuál i pro něj. Pokud jej zašpiníte, měli byste jej ručně vyprat v mýdlové vodě a velmi důkladně jej následně propláchnout a poté jej alespoň 24 hodin nechat schnout na vzduchu. 

Podtrženo, sečteno – čištění nového displeje s nanovrstvou na skle je vcelku věda. Jedná se však o zařízení cílící na profesionální uživatele, což tyto úkony alespoň částečně omlouvá. Zda se radami však budou uživatelé skutečně řídit a co se stane, pokud ne, ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.