Liverpool má před sebou jedno "poprvé", na Anfield Road se upíše Japonec...

Liverpool má před sebou jedno "poprvé", na Anfield Road se upíše Japonec...

Slavný FC Liverpool, který je úřadujícím šampionem Ligy mistrů a v Premier League má nakročeno k prvnímu titulu po třiceti letech, by se mohl dočkat angažování prvního Japonce v historii.

Šlapající Reds v těchto dnech a týdnech jednají o přestupu ofenzivního středopolaře Red Bullu Salzburg Takumi Minaminoa, který slavnou anglickou značku z města Beatles zaujal v obou vzájemných utkáních Champions League.

Lanaření z ostrovů již potvrdil i sportovní ředitel rakouského mistra Christoph Freund, s tím, že liverpoolský cíl by nemusel být až tak drahý. V kontraktu má zabudovanou výstupní klauzuli na 8,5 milionů eur.

"Je pro nás ctí, že mají o naše hráče zájhem takové velkokluby," citoval web sport.sk slova funkcionáře Salzburgu, v jehož kádru jsou i další žádané objekty typu Korejce Hwanga Hee-chana či Nora Erlinga Brauta Haalanda, jenž střílí gól za gólem.

Čtyřiadvacetiletý Asiat je pětinásobným šampionem rakouské bundesligy, ve které k tomuto datu nasázel již 42 branek. Někdejší eso Cerezo Osaka působí na Starém kontinentu od úvodu roku 2015 a u řeky Mersey by mohl vystřídat Xherdana Shaqiriho, jenž je na odchodu.