Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zidane: El Clásico si Real Madrid zasloužil vyhrát

Real Madrid si ve šlágru na hřišti Barcelony zasloužili zvítězit, myslí si trenér "bílého baletu" Zinédine Zidane. Výkon v El Clásicu ho nicméně naplnil hrdostí. "Takový je fotbal," prohlásil. Dohrávka 10. kola skončila poprvé od listopadu 2002 bez jediného gólu.

Zinedine Zidane na lavičce Realu
zdroj: Reuters autor: Andrea Comas

"Zasloužili jsme si vyhrát. Ale ne vždycky se dočkáte toho, co si zasloužíte. Mám radost z výkonu a hráčům jsem pogratuloval, protože na Camp Nou je to složité. Vedli jsme si dobře a cítíme spokojenost," řekl Zidane.

Real se dvakrát ocitl blízko gólu. V 17. minutě vykopl hlavičku Raphaëla Varaneho z brankové čáry Gerard Piqué. V 72. minutě dokonce Gareth Bale skóroval, ale gólu předcházel ofsajd.

"Když si vypracujete takové šance na stadionu Barcelony, musíte je využít. Měli jsme příležitosti, abychom vyhráli. Musíme být přesnější v koncovce," uvedl sedmačtyřicetiletý Zidane.

"Sice jsme neskórovali, ale jsme šťastní a hrdí na naše hráče. I oni by po takovém výkonu měli být spokojení," prohlásil francouzský kouč, který madridský celek dovedl v letech 2016 až 2018 ke třem vítězstvím v Lize mistrů za sebou.

Spokojenost s výkonem neskrýval ani kapitán Sergio Ramos. "Podle mě jsme si zasloužili víc. Viděli jsme Real Madrid s opravdovým charakterem. Hráli jsme vyrovnaněji než v předchozích soubojích s Barcelonou a neudělali jsme tolik chyb. Odjíždíme odsud s úsměvem na tváři," konstatoval třiatřicetiletý Španěl.

Valverde: Vést ligu před Realem jen o skóre je frustrující

Barcelona s Realem mají po 17 kolech stejný počet bodů (36). Díky lepšímu skóre vede La Ligu katalánské mužstvo. To mrzí trenéra Ernesta Valverdeho. "Končíme rok na stejné úrovni jako Real a to je frustrující. Samozřejmě jsme ho chtěli porazit, ale proti takovému silnému soupeři to pokaždé nejde," řekl Valverde.

"Nebyli jsme schopni čelit jejich vysokému napadání, nebo alespoň ne tak, jak bychom si představovali. Přijeli sem s dobrou strategií, byli silní a způsobili nám problémy," uvedl pětapadesátiletý Španěl.

Barcelonský kouč Ernesto Valverde
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Utkání doprovázela vyhrocená atmosféra. Původně se souboj dvou nesmiřitelných rivalů měl odehrát 26. října, ale odklad si vyžádaly rozsáhlé demonstrace, které vyvolalo odsouzení devíti katalánských politiků za uspořádání nezákonného referenda v roce 2017. Také před středečním zápasem se poblíž stadionu Camp Nou konalo masové shromáždění separatistů.

"Utkání bylo naplněné spory a panovalo v něm hodně napětí. Rozhodčí rozdal osm žlutých karet. Ale tak to v El Clásicu chodí," prohlásil Valverde.

Jak jeho tým, tak Real čeká před koncem kalendářního roku jediné ligové utkání. Zatímco Barcelona přivítá Alavés, "los blancos" se doma utkají s Bilbaem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články