Norsko-francouzský mužský hromadný závod. V něm se jedinému Čechovi Krčmářovi nedařilo

I v neděli svým posledním závodním dnem pokračuje ve francouzském Annecy třetí zastávka biatlonové sezóny 2019/2020. O tomto dni jsou na programu v Annecy hromadné závody jak mužů a žen. Nejprve tedy na trať vyrazili muži a právě mužský závod suverénně ovládli nejen Norové s vítězným Johannnesem Boe, ale i domácí Francouzi. Obě tyto národnosti se totiž umístili od prvního do šestého místa. Jediným Čechem, který se tohoto závodu zúčastnil, byl Michal Krčmář, ovšem jemu se vůbec nedařilo. skončil až jako pětadvacátý především kvůli častým minelám na střelnici.

Čeští biatlonoví fanoušci přestali doufat v nadějný výsledek jediného českého účastníka tohoto závodu Michala Krčmáře už po první střelecké položce. Právě při první střelbě totiž tento reprezentant minul terč celkem třikrát a yblo tak tedy rázem jasné, že o špici rozhodně v neděli bojovat nebude. A nezměnilo se to ani po další střelbě, která byla z Krčmářova pohledu už čistá. Ještě před poslední střeleckou zastávku v závodě živil Krčmář naději alespoň ve vplutí do elitní dvacítky, jenomže na poslední stoje minul dvakrát a naděje byly ty tam.

Proto se tak nakonec Michal Krčmář umístil až na pětadvacáté pozici. „Při té první střelbě jsem nezareagoval na vítr, čímž jsem masák brzy poslal k šípku. Moje velká chyba, pak už to bylo o ničem. Na lyžích jsem taky dost trpěl, na tom rozmáčeném sněhu vůbec nejely a ve sjezdu jsem si přišel jako na rovince," přiblížil závod ze svého pohledu Krčmář v rozhovoru pro Českou televizi.

Od samého počátku tohoto hromadného závodu to byl především souboj dvou zemí. V průběžném pořadí jste po většinu závodu mohli v elitní desítce spatřitz především norské a francouzské vlajky. Po startu bylo jasné, že odpovědět adekvátním způsobem na nastavené tempo Johannese Boe bude pro jeho pronásledovatele těžjkým oříškem a nakonec se jim to během celého závodu nepodařilo. Po úvodních dvou čistých ležkách měl navíc Johannes Boe už dvacetivteřinový náskok na svého, taktéž v tu chvíli střelecky bezchybného, staršího bratra Tarjeie.

Bratrské duo se snažil dohnat francouzské kvarteto závodníků k radosti domácích fanoušků. A právě tito závodníci v čele startovního pole jeli svůj vlastní závod a zbytek startovního pole tak tedy neměl nárok. Vždyť ti, kteří bojovali o průběžnou sedmou příčku, v závodě ztráceli na unikající šestici až dvě minuty.

Johanessi Boeovi nevadilo ani to, že ve druhé polovině závodu jednou chyboval, i tak díky svému velkému náskoku závod jasně vyhrál. To bratr Tarjei taktéž musel kroužit, ovšem pro něj to znamenalo, že se propadl na konečné třetí místo. Druhý totiž skončil domácí Jacquelin, pro kterého to tak bylo nejlepší umístění v jeho kariéře. A to především díky jeho rychlé střelbě v závodě. Do šestého místa to byli ještě Norové a Francouzi ve výsledkové listině, sedmý pak skončil Němec Peiffer, osmý Rakušan Eder.

Světový pohár biatlonistů v Annecy – 15 km s hromadným startem (22.12.2019):

1. J. Boe (Norsko) 41:36,3 (1)2. Jacquelin (Francie) +42,1 (1)3. T. Boe (Norsko) +51,8 (1)4. Fillon Maillet (Francie) +1:03,3 (2)5. M. Fourcade (Francie) +1:05,0 (2)6. Dale (Norsko) +1:51,9 (2)7. Peiffer (Německo) +1:53,9 (2)8. Eder (Rakousko) +2:00,6 (1)

------

25. Krčmář (ČR) +4:44,8 (6)

Stav Světového poháru (po 7 z 24 závodů):

1. J. Boe (Norsko) 3742. T. Boe (Norsko) 3133. Fillon Maillet (Francie) 2814. M. Fourcade (Francie) 2675. Desthieux (Francie) 2666. Loginov (Rusko) 2657. Jacquelin (Francie) 2578. Doll (Německo) 224

----------------

21. Krčmář (ČR) 11336. Štvrtecký (ČR) 4842. Moravec (ČR) 3352. Václavík (ČR) 1967. Šlesingr (ČR) 6

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 40 minutami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Důchody v květnu 2025 s jednou drobnou změnou. Peníze vám mohou přijít v jiném termínu

Každoročně státní svátky posouvají výplatní termíny důchodů. Letos poprvé se tak stane v květnu, v jehož úvodu jsou rovnou dva svátky. Kvůli jednomu z nich přijdou některým důchodcům peníze s jednodenním předstihem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy