Fotbalisté Baníku Ostrava mají nového trenéra, sedmý tým české ligy převzal Kozel

Novým trenérem fotbalistů Baníku Ostrava se stal Luboš Kozel. Osmačtyřicetiletý kouč nahradil ve funkci Bohumila Páníká, kterého klub odvolal po podzimní části. Sedmý celek ligové tabulky to v pátek oznámil na svých webových stránkách.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kozel podepsal v Baníku dlouhodobý kontrakt, po dohodě s Fotbalovou asociací České republiky ale současně zůstává v roli kouče české reprezentace do 19 let. S ní dokončí stávající kvalifikační cyklus.

Páník končí na lavičce Baníku, který vedl téměř dva roky. O novém kouči slezský tým jedná

Číst článek

„S příchodem Luboše Kozla vstupuje Baník do nové etapy své existence. V ní by měl Baník stále více těžit z mohutných investic, které vložil, vkládá a nadále bude vkládat do rozvoje vlastní mládežnické akademie,“ uvedl sportovní ředitel klubu Marek Jankulovski.

„Baník je historicky velmi významná značka a dneska už zase velmi vážený klub. Za poslední dobu udělal veliký progres z hlediska budování infrastruktury a je dnes zajímavou značkou pro každého trenéra,“ uvedl Kozel.

„Mým přáním je dostat Baník do boje o evropské poháry, pokusit se pozměnit herní styl a samozřejmě postupně do týmu začleňovat mladé baníkovské talenty,“ dodal trenér, jehož asistentem bude ještě nedávno kouč konkurenční Opavy Ivan Kopecký.

Kozel strávil většinu své hráčské kariéry ve Slavii Praha a jako trenér si udělal jméno v pražské Dukle, kde působil mezi lety 2009 a 2016. Armádní klub postupně vytáhl z druhé ligy až do horní poloviny nejvyšší soutěže.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme