LEGO® Education slaví 40 let od doby, kdy změnilo způsob výuky dětí a představuje nové řešení pro způsob výuky předmětů STEAM (věda, technologie, technika, umění a matematika)

LEGO Education SPIKE Prime Build: The Coach (Foto: Business Wire)

LEGO Education SPIKE Prime Build: The Coach (Foto: Business Wire)

Nové řešení LEGO® Education SPIKE(TM) Prime pro druhý stupeň základních škol je nyní k dispozici; přihlašování do vzdělávacího programu LEGO Education Master Educator pro rok 2020 jsou nyní otevřeny.

LEGO® Education slaví 40. výročí celosvětového spuštění svého nejnovějšího vzdělávacího řešení LEGO® Education SPIKE(TM) Prime. Aplikace SPIKE Prime je spojením kostiček LEGO, programovatelného hubu, senzorů a motorků, které pohání aplikace SPIKE App se programovacím jazykem Scratch a která přináší 32 vzdělávacích lekcí. Řešení SPIKE Prime je již od roku 1980 průkopníkem na poli výuky a mění způsob jak se studenti učí o technologii STEAM.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Prohlédněte si celou tiskovou zprávu zde: https://www.businesswire.com/news/home/20200114005279/en/

Od svého představení v dubnu 2019 se LEGO Education SPIKE Prime stal nejočekávanějším produktem firmy LEGO Education. SPIKE Prime přináší skvělý intuitivní způsob učení, který studentům umožňuje vybudovat si postupně sebedůvěru a získat dovednosti potřebné v 21. století, které jim umožní dosáhnout úspěchu i v době rychle se měnících potřeb a pracovních příležitostí. Způsob výuky je založen na takzvané technice STEAM (výuka zaměřená na vědu, technologie, techniku, umění a matematiku v jednom). Produkt LEGO Education SPIKE Prime si můžete koupit již dnes za cenu 329.95 dolarů a ve dnech 22. - 25. ledna si ho můžete prohlédnout na výstavě Bett Show v Londýně.

SPIKE Prime nabízí školení učitelů, průvodce jak začít a učební plány zdarma a vyniká snadným a intuitivním ovládáním a používáním, a to jak pro učitele, tak pro studenty. K dispozici jsou také tři školící kurzy připravené certifikovanými školiteli akademie LEGO Education Academy, díky kterým učitelé získávají vše co potřebují pro úspěšné a snadné zařazení SPIKE Prime do svých stávajících učebních a výukových plánů.

“Jako učitel, který se vždy snaží hledat nové způsoby výuky předmětů STEAM (věda, technologie, technika, umění a matematika) se mi produkt LEGO Education SPIKE Prime velice líbí, protože podněcuje kreativitu a pomáhá studentům všech typů škol začlenit se do práce celé třídy,” řekl Jon Bishop, koordinátor K-12 STEM školy Canton Public School District a hlavní učitel v LEGO Master Educator. “Všichni víme, že předměty STEAM jsou důležité a díky produktu SPIKE Prime je můžeme vyučovat v jakékoli třídě, bez ohledu na to zda se jedná o kroužek robotiky nebo předměty jako jsou přírodověda, fyzika, matematika a dokonce i kurzy angličtiny. Nejvíce se mi na produktu SPIKE Prime líbí různorodost.”

SPIKE Prime navazuje na čtyřicetiletý odkaz LEGO Education v oblasti řešení, která se snadno zavádí, jsou zábavná pro všechny úrovně studentů a lze je snadno upravit pro všechny třídy od K-12. Celé portfolio LEGO Education, nyní i včetně SPIKE Prime, bylo vyvinuto s cílem nabídnout studentům takovým způsob výuky, který je naučí kritickému a kreativnímu myšlení, řešit problémy a efektivní komunikaci s ostatními. LEGO Education svými vzdělávacími řešeními pomáhá učitelům zlepšit výuku předmětů STEAM, učinit jí pro studenty zábavnou a naučit je se učit.

“I když se za 40 let, kdy firma LEGO Education vznikla, hodně věcí změnilo, naše poslání je stále stejné jako tehdy,” říká Esben Staerk, prezident firmy LEGO Education. “Škola hrou je v DNA naší firmy a vždy jsme věřili, že kvalitní výuka pomáhá zvyšovat sebedůvěru a předává dětem dovednosti, které potřebují. Spolu s rostoucím významem umělé inteligence, internetu věcí a automatizace je nyní důležitější než kdy předtím dát učitelům nástroje a řešení jako například SPIKE Prime, které pomohou s výukou předmětů STEAM a budou v žácích rozvíjet dovednosti potřebné na pracovním trhu ve 21. století.”

Program LEGO Education Master Educator

LEGO Education slaví své 40. narozeniny a spolu s tím oslavuje také učitele, kteří inspirují a vychovávají úspěšné lidi zítřka. Program LEGO Education Master Educator oceňuje ty učitele, kteří sdílí poslání firmy LEGO Education a pomáhají vychovávat sebevědomé studenty s dovednostmi potřebnými ve 21. století. Učitelé jsou každodenní hrdinové, kteří s pomocí LEGO technologií pomáhají kladným způsobem měnit způsob výuky a neustále hledají možnosti jak své studenty něčím novým zaujmout. Prostřednictvím programu Master Educator si tak učitelé mohou vyměňovat své zkušenosti a nápady na zlepšení výuky, a to za podpory svých nadřízených i firmy LEGO Education.

Přihlášky do programu Master Educator 2020 je již nyní možné zasílat. Zájemci z Austrálie, Ruska, Velké Británie a Spojených států amerických se mohou přihlašovat až do 30. dubna 2020. Podrobnější informace o programu, o postupu přihlašování a o tom, kdo se může přihlásit najdete na webových stránkách LEGOeducation.com/MasterEducators.

Podívejte se na toto video, kde se dozvíte více o kompletní čtyřicetileté historii firmy LEGO Education. Více o novém řešení firmy LEGO Education zjistíte na webové stránce: www.legoeducation.com/meetSPIKEprime.

O aplikaci LEGO® Education SPIKETM Prime

• Pro děti starší 10 let, navštěvující 6. - 8. třídu

• Cena 329,95 dolarů za sadu, kterou mohou používat současně vždy dva studenti

• Založena na programovací technologii Scratch, která je dostupná pro operační systémy iOS, Chrome, Windows 10, Mac a Android

• Díky 32 připraveným lekcím je zařazení SPIKE Prime do různých hodin od přírodovědy, přes matematiku a společenské vědy, až po jazyky pro učitele velmi jednoduché

• Umožňuje sdílení sad mezi jednotlivými třídami díky programu lekcí na 45 a více minut

• Zahrnuje 11 inovativních prvků vyvinutých firmami LEGO Education a LEGO Group, které vůbec poprvé můžeme vidět v aplikaci SPIKE Prime

• Lze zakoupit na webových stránkách LEGO Education nebo u autorizovaných prodejců

• Přináší kreativitu STEAM i do mimoškolních programů, školních družin, kroužků robotiky, programování, a to díky samostatně prodávanému rozšíření LEGO® Education SPIKETM Prime Expansion Set by LEGO Education

• Rozšiřovací a soutěžní sady lze využívat v soutěžích robotických týmů, včetně, mimo jiné FIRST® LEGO® League a World Robot Olympiad

O LEGO® Education

LEGO® Education představuje způsob jak hravým a příjemným způsobem předškolním dětem, žákům základních a středních škol i zájemcům, kteří již své vzdělání ukončili, představit prostřednictvím kostiček ze stavebnice LEGO a dalších fyzických i digitálních materiálů a zdrojů nové možnosti výuky. Tato řešení umožní každému studentovi dosáhnout úspěchu a povzbuzují k aktivitě a spolupráci, pomáhají získat dovednosti a zkušenosti pro řešení budoucích problémů a získat kladný vztah k dalšímu učení.

LEGO, loga LEGO a SPIKE, značka MINDSTORMS a logo MINDSTORMS jsou obchodními značkami a/nebo duševním vlastnictvím firmy LEGO Group. ©2020 The LEGO Group. Všechna práva vyhrazena.

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200114005279/en/

Kontaktní informace

Kelley Brescia

Kelley.brescia@LEGO.com

Zdroj: LEGO Education

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Dánsko-vzdělání-hry-zábava-trendy-LEGO Education

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Služby, cestovní ruch
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.