Kvitová na Australian Open porazila Španělku Badosaovou. Krejčíková a Plíšková vypadly

Tenistka Petra Kvitová postoupila do třetího kola grandslamového Australian Open. Sedmá nasazená si ve středu v Melbourne poradila s nepříjemnou Paulou Badosaovou ze Španělska dvakrát 7:5.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teniska Petra Kvitová na Australian Open.

Petra Kvitová na Australian Open. | Foto: Dita Alangkara | Zdroj: ČTK / AP

Jekatěrina Alexandrovová, ve formě hrající Ruska, vyřadila Češku Barboru Krejčíkovou, která prošla do hlavní soutěže z kvalifikace a v prvním kole zaznamenala premiérovou grandslamovou výhru ve dvouhře, jasně 6:1 a a 6:3.

Ruska ve formě

Stále si ho připomínám, i když to jsou junioři, říká o svém jediném grandslamovém titulu Plíšková

Číst článek

Skončila také Kristýna Plíšková, která nestačila v dohrávaném utkání prvního kola na Heather Watsonovou a Britce podlehla ve třech setech 6:4, 3:6 a 1:6.

Kvitová v nepříjemném větru na centrkurtu rozhodla oba sety nad vítězkou juniorky antukového Roland Garros z roku 2015 brejkem na 6:5 a pak je uzavřela čistou hrou. Ve druhé sadě ale odvrátila za stavu 4:5 při svém podání tři setboly.

„Nebylo to snadné, odehrála dobrý zápas,“ řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová v rozhovoru na kurtu o Badosaové, které při odchodu do šatny zatleskala. „Dostat se na grandslamu do třetího kola je vždycky fajn,“ dodala Češka s úsměvem.

Čistá hra

Český souboj na Australian Open vyhrála Kvitová, do druhého kola postupuje také Krejčíková

Číst článek

Krejčíková od začátku na Alexandrovovou nestačila. S tenistkou trénující v Praze ztratila prvních pět her. Ve druhé sadě držela krok do stavu 2:2, poražena odešla po hodině hry. „Byl poznat rozdíl v žebříčku i zkušenostech. Moc šancí jsem nedostala, umím ale hrát samozřejmě líp,“ konstatovala deblistka Krejčíková.

Dál jde i obhájkyně titulu Naomi Ósakaová. Japonka podobně jako v prvním kole s Češkou Marií Bouzkovou otáčela vývoj druhé sady. V duelu s Číňankou Čeng Saj-saj si dokonce hodila naštvaně raketou a zvítězila 6:2 a 6:4. V osmifinále Ósakaová vyzve v ostře sledované bitvě patnáctiletou Coco Gauffovou z USA.

Své zápasy zvládly také světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie, s kariérou se loučící Dánka Caroline Wozniacká či obhájce titulu, Srb Novak Djoković.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme