Zemřel člen britské skupiny Monty Python. Terrymu Jonesovi bylo 77 let

Ve věku 77 let zemřel známý britský komik Terry Jones. Působil ve skupině Monty Python, která se proslavila například snímkem Monty Python a Svatý Grál. Pro BBC tuto informaci sdělil Jonesův agent.

Londýn (Aktualizováno: 14:29 22. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve věku 77 let zemřel Terry Jones

Ve věku 77 let zemřel Terry Jones | Foto: Suzanne Plunkett | Zdroj: Reuters

Terry Jones zemřel 21. ledna večer ve věku 77 let po boku své manželky Anny Soderstromové. Zemřel po boji se zvláštním druhem demence, kvůli které měl poruchu řeči. Nemocí trpěl od roku 2016.

Terry Jones z Monty Pythonů trpí demencí. Vážná forma nemoci mu způsobuje poruchu řeči

Číst článek

„S velikým zármutkem musíme sdělit, že jsme ztratili milovaného manžela a otce – Terryho Jonese,“ potvrdila jeho rodina.

Během posledních několika dnů byla jeho žena, děti, rodina a mnoho blízkých přátel neustále s Jonesem.

Jeho nekompromisní individualita, vytrvalý intelekt a mimořádný humor těšily nesčetné množství lidí v průběhu šesti desetiletí.

„Chtěli bychom poděkovat Terryho úžasnému zdravotnickému personálu profesionálů a pečovatelům za to, že učinili jeho posledních pár let nejen snesitelnými, ale často i radostnými,“ sdělila Jonesova rodina.

Jeho kolega ze skupiny Monty Python Michael Palin řekl: „Terry byl jedním z mých nejbližších přátel. Byl milý, laskavý, velkorysý, s chutí žít život naplno.“

aur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme