Vytrvalostní závod biatlonistů ovládl Bö, druhý Fourcade vtipkoval. Nejlepší z Čechů byl 25. Moravec

Ondřej Moravec skončil pětadvacátý ve vytrvalostním závodu Světového poháru biatlonistů v Pokljuce. Vítězstvím oslavil návrat po narození syna Nor Johannes Thingnes Bö, který Martina Fourcada porazil o 11 vteřin. Francouzský závodník po závodě vtipkoval, že doufá, že novorozený syn nenechá Johannese před mistrovstvím světa pořádně vyspat.

Pokljuka (Aktualizováno: 18:12 23. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Bö a Martin Fourcade

Johannes Bö a Martin Fourcade | Zdroj: Reuters

Žádný z českých reprezentantů nedokázal zastřílet přesně. Moravec přičetl dvě trestné minuty, Tomáš Krupčík tři a obsadil 53. místo. Michal Krčmář (61. místo), Michal Šlesingr (72.) i Adam Václavík (77.) shodně chybovali pětkrát.

Stíhačku v Ruhpoldingu vyhrál Fourcade. Moravec se po jízdě bez chyb posunul na 18. místo

Číst článek

„Těch chyb tam bylo docela dost, na to jaké byly podmínky. Myslím si, že spíš všichni tuší, že ta střelnice není těžká a všichni musí střílet nuly a to je trochu svazuje. Prostě se to nepovedlo,“ řekl Radiožurnálu trenér českých biatlonistů Zdeněk Vítek.

Souboj nejlepších

Bö vynechal starty v Oberhofu a Ruhpoldingu a na dvacetikilometrové trati ve Slovinsku svedl dramatický souboj s lídrem SP Martinem Fourcadem. Oba stříleli přesně, v cíli měl Nor o 11,4 vteřiny rychlejší čas než Francouz.

Běžecky na tom byli téměř shodně, Fourcade byl o půl sekundy rychlejší. Největší rozdíl byl v čase stráveném na střelnici, který vyzněl lépe pro Böa. Fourcadeovi uškodilo i zaváhání při druhé položce, po které nejdříve nešikovně sbíral nadvakrát hůlky a pak při odjezdu od stavu upadl.

„Biatlon je sportem ve kterém můžete trefit všechny terče, být nejrychlejší na trati a stejně skončit druhý. Musíte i střílet rychle a v tom mě Johannes předčil. Snad ho Gustav (novorozený syn) nenechá před mistrovstvím světa moc vyspat. Ale tentokrát jsem i tak spokojený,“ řekl Radiožurnálu druhý muž vytrvalostního závodu Fourcade.

V pátek pojedou v Pokljuce vytrvalostní závod ženy, v sobotu jsou na programu smíšené štafety a v neděli závody s hromadným startem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme