Petra Kvitová na Australian Open končí. Ve čtvrtfinále podlehla světové jedničce Bartyové 0:2

Tenistka Petra Kvitová skončila na Australian Open ve čtvrtfinále. Loňská finalistka úvodního grandslamu sezony v úterý prohrála s domácí favoritkou a aktuální světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou 6:7 a 2:6.

Melbourne (Aktualizováno: 4:57 28. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová ve čtvrtfinálovém souboji s Ashleigh Bartyovou

Tenistka Petra Kvitová ve čtvrtfinálovém souboji s Ashleigh Bartyovou | Zdroj: Reuters

V prvním setu Kvitová s Bartyovou svedly vyrovnanou bitvu, která došla přes několik breakballů na obou stranách až do tiebreaku. Na první bod v čtvrtfinále nakonec dosáhla domácí Australanka.

Čtvrtfinálový duel jsme sledovali online ZDE

Číst článek

Do druhé sady výrazně lépe vstoupila aktuální světová jednička Bartyová, když získala čtyři gemy v řadě a Petře Kvitové sebrala dvě podání. Česká tenistka se poté však otřepala a rychle snížila na 2:4, ale na více už se nezmohla. Bartyová potvrdila skvělou formu a po vítězství 6:2 v druhém setu postoupila do semifinále.

Třiadvacetiletá Bartyová se stala první australskou semifinalistkou po 36 letech a v boji o finále se střetne s Američankou Sofií Keninovou, která v prvním čtvrtfinále porazila Ons Džabúrovou z Tunisu dvakrát 6:4.

Česko má jistou finalistku čtyřhry žen. V semifinále se střetnou nejvýše nasazené Barbora Strýcová s tchaj-wanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej s turnajovými čtyřkami Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou.

mim, jak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme