Více než kamarádi z basketu. LeBron promluvil o Bryantově smrti, chce pokračovat v jeho odkazu

Tragické úmrtí basketbalisty Kobeho Bryanta, který v neděli s dalšími osmi lidmi na palubě helikoptéry havaroval nedaleko Los Angeles, rozesmutnilo miliony lidí po celém světě. Zatímco takřka každý z jeho obdivovatelů nějakým způsobem zareagoval na sociálních sítích, jeho dlouholetý kamarád a spoluhráč z národního týmu LeBron James mlčel. Hvězdný hráč Lakers se ke smrti Bryanta nakonec vyjádřil a slíbil, že bude pokračovat v jeho odkazu.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po Bryantově úmrtí se vedení NBA rozhodlo, že z respektu k Lakers odloží zápas proti městským rivalům Clippers na neurčito, další utkání čeká mužstvo v pátek proti Portlandu.

LeBron James a Kobe Bryant na olympiádě v Londýně 2012 | Zdroj: Reuters

O tom, že byli Bryant s Jamesem nerozlučnou dvojkou, nebylo pochyb. Vždyť tihle dva spolu vyhráli dvě olympiády, a když se LeBron rozhodl odejít v roce 2018 z Clevelandu do Lakers, v jeho rozhodování sehrál roli právě Bryant, který ve žlutém dresu vyhrál pětkrát mistrovský titul.

Když se LeBron v neděli o tragédii dozvěděl, zachytila ho televizní stanice ESPN po příletu do Los Angeles, kde už z jeho pohybů na letišti bylo vidět, jak moc zdrcující pro něj ztráta Kobeho byla.

Od nešťastné události, během které zahynulo dalších osm lidí včetně Bryantovy třináctileté dcery Gianny, plnily sociální sítě příspěvky snad ze všech koutů světa a od všech více či méně významných osobností a fanoušků.

Svět truchlí za Kobeho Bryanta: vzpomínají čeští sportovci, hollywoodské hvězdy i prezidenti

Číst článek

„Los Angeles už nikdy nebude jako dřív,“ prohlásil například světově známý raper Ice Cube v televizním vysílání, kde mimo jiné uvedl, že jakmile se k němu zpráva o havárii Kobeho vrtulníku donesla, napsal mu SMS a chtěl se přesvědčit, že to není pravda. Na zprávu už nikdy odpověď nedostal.

V úterý se po odmlce vyjádřil i zdrcený LeBron, který na svém instagramovém účtu sepsal emotivní vzkaz směřovaný právě dlouholetému kamarádovi, spoluhráči z reprezentace a mentorovi.

„Pokaždé, když jsem se snažil napsat něco do tohoto příspěvku, začal jsem plakat,“ začíná jeho obsáhlá zpověď s několika jejich společnými fotkami.

Poslední vzkaz Kobeho Bryanta. Poslal ho kamarádovi LeBronovi, pak se navždy odmlčel

Číst článek

„Ani na okamžik by mě nenapadlo, že to je poslední rozhovor, který spolu vedeme. Slibuji, že budu pokračovat v tvém odkazu! Tolik jsi znamenal pro nás všechny, a zvlášť pro celý národ Lakers. Je mou povinností táhnout tento tým. Prosím, dej mi sílu z nebe a dávej na mě pozor,“ vypsal své pocity pětatřicetiletý James (celý příspěvek najdete na konci článku).

Gratulace a pak už jen ticho

Jamesovi se minulý týden v zápase proti Philadelphii překonat Bryantovu hranici 33 643 bodů a v historickém pořadí se posunul před něj na třetí místo.

Kobe mu vzápětí na svém twitteru pogratuloval a vyzval ho, aby i nadále posouval hru kupředu. To byl jeho poslední vzkaz, který svému kamarádovi poslal.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme