Negativní testy na koronavirus v Česku, žádný z 20 vzorků nákazu nepotvrdil

Negativní výsledek ukázaly testy 20 vzorků, které dosud Národní referenční laboratoř Státního zdravotního ústavu (SZÚ) testovala kvůli podezření na nákazu koronavirem. Na výsledky dalších čtyř se čeká, sdělila Renata Povolná z tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vzorky v pražské Nemocnici Na Bulovce, kde se podezření na nákazu koronavirem nepotvrdilo

Vzorky v pražské Nemocnici Na Bulovce, kde se podezření na nákazu koronavirem nepotvrdilo | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Podle aktuálních údajů Evropského centra pro kontrolu nemocí se novým koronavirem nakazilo přes 6000 lidí, 132 nemoci podlehlo. Počet infikovaných v cizině se zatím počítá v řádu desítek, v Evropě jsou čtyři v Německu a čtyři ve Francii.

V Česku se prověřovala podezření u několika Čechů, kteří se nedávno vrátili z Číny, a několika zahraničních turistů, většinou Číňanů. Kromě Prahy to bylo také ve Zlínském a Moravskoslezském kraji, Českých Budějovicích a v Pardubicích. Tam prověřovali muže z Orlickoústecka, který přijel z Mexika.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme