Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Krejčíková obhájila v Melbourne titul v mixu. S Mektičem zvládla super tie-break

Česká tenistka Barbora Krejčíková obhájila na Australian Open titul ve smíšené čtyřhře. Po loňském vítězství s Američanem Rajeevem Ramem letos v Melbourne vytvořila pár s Chorvatem Nikolou Mektičem. Z pozice páté nasazené dvojice ve finále porazili americko-britské duo Bethanie Matteková-Sandsová, Jamie Murray 5:7, 6:4 a 10:1 v super tie-breaku.

Tenisový pár Barbora Krejčíková a Nikola Mektič
zdroj: ČTK/AP autor: Lee Jin-man

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková se stala první hráčkou po 31 letech, která v Melbourne obhájila titul v mixu. Navázala na svoji bývalou trenérku, před třemi lety zesnulou Janu Novotnou, která zde uspěla v letech 1988 a 1989 s Američanem Jimem Pughem.

"Nemůžu tomu uvěřit. Jsem šťastná," řekla Krejčíková. Původně chtěla hrát znovu s Ramem, ale ten nemohl, a tak se narychlo domluvila s Mektičem. "Moc mu děkuju, hrál skvěle. Bez něj bych titul nezískala."

Krejčíková s Mektičem v prvním gemu prorazili Murrayho podání a ještě vedli 5:3. O hru později ale Mektič set nedopodával a o sadu je v závěru připravila Matteková-Sandsová, která při podání Češky napálila dva vítězné returny.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková znovu vyhrála v Melbourne smíšenou čtyřhru, tentokrát s Chorvatem Mektičem

Potřetí v turnaji se ale Krejčíkové s Mektičem povedlo utkání po první ztracené sadě otočit. Ve druhém setu vzali soupeřům dvakrát servis. Za stavu 5:2 sice neudržela servis Krejčíková, ale o dvě hry později Mektič tentokrát nezaváhal.

Super tie-break startoval deset minut před australskou půlnocí a stal se jasnou záležitostí Krejčíkové s Mektičem. Češka zvýšila lobem a při svém podání už na 6:1 a minutu před koncem soboty se s Chorvatem radovali z triumfu.

"Díky, Barboro. Nejde ti poděkovat dostatečně, byla jsi úžasná," řekl patnáctý deblista světa Mektič po svém prvním grandslamovém titulu.

Na letošním Australian Open odehrála Krejčíková patnáct zápasů. Pět ve dvouhře, v které postoupila z kvalifikace do hlavní soutěže a premiérově na grandslamu si zahrála druhé kolo. Pět utkání absolvovala na cestě do semifinále ve čtyřhře v páru s Kateřinou Siniakovou. A pět duelů bylo potřeba vyhrát k zisku titulu v mixu.

Krejčíková slaví čtvrtý grandslamový vavřín. Vedle loňské smíšené čtyřhry vyhrála předloni s Kateřinou Siniakovou čtyřhru na Roland Garros i ve Wimbledonu.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open:

Smíšená čtyřhra - finále:

Krejčíková, Mektič (5-ČR/Chorv.) - Matteková-Sandsová, J. Murray (USA/Brit.) 5:7, 6:4, 10:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články