globalmoto_duben_nolan




Triumph Rocket 3: Mr. Power poprvé zahřměl v České republice

Řeknu vám, vidět tento megabike na vlastní oči je nevšedním zážitkem. Když pak ještě zaburácí jeho dvouapůllitrový tříválec, okamžitě naskočí husí kůže jako pralinky. Přesně tak se dělo během slavnostního představení novinky u importéra v pražském Braníku, jež se v příštích dnech bude odehrávat také u ostatních prodejců britské značky.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

Triumph Rocket 3 je v České republice a to hned ve dvou provedeních. Jelikož se jedná o stroj výjimečný, výhradní importér strojů z Britských ostrovů si tento okamžik nenechává sám pro sebe a slavnostně ho představuje na domácí půdě po boku ostatních krasavců, včetně limitky Moto2.

Bylo by nošením dříví do lesa, kdybych bych se rozepisoval o všem, co se na modelu 2020 událo. Udělal to totiž Honzis, který nedávno nasál informace přímo od inženýrů z továrny. Co je ale víc, měl šanci novince z Hinckley provětrat krovky a přivézt nám své dojmy. Já tedy suše zopakuji, že model Rocket 3 přijíždí ve dvou verzích, tedy ve verzi R a GT. Jedna i druhá verze dokáže ohromit dvouapůllitrovým motorem s výkonem 167 koní a v jedné stopě naprosto nevídaným krouťákem 221 Nm, který se o slovo přihlásí ve čtyřech tisících otáčkách.

Ano, není to žádný drobeček a tomu odpovídá i hmotnost 317 kilogramů v případě erka a 320 kilogramů u gétéčka nebo zadní pneumatika rozměru 240/50 R16. Samozřejmostí jsou různé jízdní režimy, kontrola trakce, zatáčecí ABS, asistent rozjezdu do kopce, TFT displej, podsvícené ovladače nebo LED světla. Triumph Rocket 3 už zná svou cenu, verze R se prodává za 558 000 Kč a verze GT za 578 000 Kč. Mimochodem, na našem trhu se objevila limitovaná edice TFC, po které se jen zaprášilo a podle informací se u nás zabydlely pouze dva kousky.

Pokud máte chuť si nový Rocket 3 pořádně prohlédnout, máte šanci se zastavit na pražské prodejně, kde je vystaveno několik exemplářů. Pokud to ale máte blíž k některému z mimopražských prodejců, neváhejte a zajděte na jednu z představovacích akcí. Oficiální představení proběhne jak na území České republiky, tak na Slovensku a konkrétně to bude v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Brně, Olomouci, Bratislavě a Banské Bystrici.

První jízda na novém Triumphu Rocket 3

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Bogodar přispěl 6 Kč
Freddy_X přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz
Související firma
  • DK auto-moto

    DK auto-moto s.r.o. je přímým nebo výhradním dovozcem prémiových značek náhradních dílů a příslušenství. Mezi tyto značky patří Akrapovič, D.I.D, Dynojet, K&N Filters, Hiflofilto, JT Sprockets, Hard Krome, Mikuni, PBR, SBS, Scorpion, Tourmax, Vance and Hince, Yoshimura, a další. Již přes 17 let se...




TOPlist