Laureáty Ceny míru Sunhak 2020 se stali prezident Macky Sall ze Senegalské republiky a biskup Munib A. Younan, mezinárodní čestný prezident organizace Náboženství pro mír

Předseda Hong uděluje pamětní desku mezinárodnímu čestnému prezidentovi  organizace Náboženství pro mír biskupovi Munibovi A. Younanovi

Předseda Hong uděluje pamětní desku mezinárodnímu čestnému prezidentovi organizace Náboženství pro mír biskupovi Munibovi A. Younanovi

Zakladatel Dr. Hak Ja Han Moon uděluje staletou cenu zakladatele bývalému generálnímu tajemníkovi Spojených států Ban Ki-moonovi. Ocenění sté výročí bylo poprvé uděleno na památku sté výročí Dr. Sun Myung Moon

Výbor pro Cenu míru Sunhak uspořádal 5. února v 10:00 ve výstavním centru KINTEX v Ilsanu v Korejské republice ceremoniál předávání Cen míru Sunhak pro rok 2020, který připomíná sté výročí narození zakladatele.

Cena míru Sunhak 2020 byla udělena prezidentovi Mackymu Sallovi ze Senegalské republiky a biskupovi Munibovi A. Younanovi, mezinárodnímu čestnému prezidentu organizace Náboženství pro mír. U příležitosti stého výročí zakladatele Rev. Sun Myung Moona byla bývalému generálnímu tajemníkovi OSN Ban Ki-moonovi udělena zvláštní Cena zakladatele ke stému výročí jeho narození.

Prezident Sall byl oceněn za úspěšné zkrácení prezidentského období ze sedmi na pět let a oživení ekonomiky prostřednictvím transparentní politiky, čímž rozšířil vyzrálou demokracii do sousedních zemí na africkém kontinentu, kde stále přetrvává dlouhodobá diktatura a chudoba.

Biskup Younan byl oceněn za svou 40letou práci při prosazování harmonie mezi judaismem, křesťanstvím a islámem na Blízkém východě a zejména při řešení izraelsko-palestinského konfliktu.

Bývalý generální tajemník OSN pan Ban vedl OSN k dosažení udržitelného světa s neúnavným nasazením, kdy čelil bezprecedentním globálním výzvám a krizím, včetně globální hospodářské krize, změny klimatu, terorismu a uprchlických otázek.

Ve svém projevu během předávání ceny prezident Sall zdůraznil, že mír vyžaduje sociální složky inkluzivního ekonomického růstu, který přispívá k vymýcení chudoby a snížení nerovnosti. Znovu potvrdil své odhodlání ujmout se vedení při uzavírání konfliktů na africkém kontinentu a při dosahování sociálního a hospodářského rozvoje.

Biskup Younan vyzval náboženské vůdce, aby "orodovali za mír založený na spravedlnosti a odvážně hovořili proti vlnám nenávisti a útlaku," a řekl: „Budu pokračovat v práci na míru založeném na spravedlnosti až do posledního dechu mého života."

Bývalý generální tajemník OSN Ban prohlásil, že "ještě stále více než 700 milionů lidí chodí spát s hladovým žaludkem," a že obdržení této ceny mu dalo "mnohem větší odhodlání a větší motivaci pro to, aby udělal mnohem víc, protože stále existuje mnoho lidí, kteří touží po míru, prosperitě a po respektování a ochraně jejich lidských práv."

Ceremoniálu se zúčastnilo více než 5 000 osob, včetně bývalých a současných hlav států a zástupců různých vládních, akademických, průmyslových, mediálních a náboženských organizací z celého světa.

Cena míru Sunhak je udělována jednotlivcům a organizacím, které významně přispěly k míru budoucích generací a lidskému rozvoji.

KONTAKT: Gayeon Roh, +82-2-3278-5158, sunhakprize@naver.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1087527/Sunhak_Peace_Prize_Younan.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1087526/Sunhak_Peace_Prize_Ban.jpg

Klíčová slova Korea-diplomacie-společnost-lidé-ocenění-The Sunhak Peace Prize Committee

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.