Zlikvidovat staré lidi? Na Křečka shodili kýbl hnusu kvůli věku. A je tu protiúder

13.02.2020 22:12

Nejen pro své postoje, ale i pro svůj vysoký věk se mnohým nejevil jednaosmdesátiletý Stanislav Křeček jako vhodný kandidát do funkce veřejného ochránce práv, kterým se nakonec stal. Od některých si vysloužil přízviska jako geront, stařec a další jim podobná. A právě se smýšlením těchto kritiků se rozhodně neztotožňuje někdejší poslankyně ODS a nyní členka Trikolóry Helena Mallotová. „Je snad odsouzen krmit ptáčky?“ nechápe, proč by Křeček neměl být schopen plně vykonávat funkci ombudsmana, a tím zdaleka nekončí.

Zlikvidovat staré lidi? Na Křečka shodili kýbl hnusu kvůli věku. A je tu protiúder
Foto: Repro Facebook
Popisek: Helena Mallotová

Anketa

Máte rádi Stanislava Křečka?

95%
5%
hlasovalo: 32338 lidí
Poslancům se nezdálo, že by Křečkův věk byl překážkou pro to, aby nemohl své zkušenosti zhodnotit na postu veřejného ochránce práv, a tak ve středu večer svými 91 hlasy pro Křečka rozhodli, že se stane ombudsmanem na příštích šest let.

Lavina kritiky a agrese se však na Křečka valí dál. Nesmiřitelným se jeho datum narození stalo například pro marketéra Jana Jetmara. „Zvolením geronta Křečka si s námi zase vytřeli zadek. Však ono se jim to vrátí, jen ať topí pod kotlem!“ opřel se do Křečka v reakci na slova předsedy DSSS Tomáše Vandase, jenž Křečkovi gratuloval. 

Mlčet se nechtělo ani aktivistovi Robinu Suchánkovi: „Jednaosmdesátiletý fašoun a rasista Stanislav Křeček byl zvolen ombudsmanem. Kam ještě můžeme klesnout?“ O den později zřejmě zpytoval svědomí a za tento svůj výrok se omluvil.

Označení Křečka za geronta velmi rozezlilo redaktora serveru Info.cz Jana Paličku. Na jeho obranu ve svém tweetu poukázal na ty, kteří si protiřečí: „‚Křeček je geront, co veřejnou funkci nesmí vykonávat, nebudou nám vládnout starci!‘ řekl samozvaný liberál a jal se pokračovat ve vyhrocené podpoře osmasedmdesátiletého Bernieho Sanderse, který podle něj je politikem budoucnosti.“

 

 

Zastání pak našel Křeček u političky Heleny Mallotové, těm, jež hlásají, že v 81 letech je člověk občanem druhé kategorie, neboť pro svůj věk nemá právo vykonávat funkci, do níž byl zvolen, položila hned několik otázek: „Od kolika let je tzv. občanskou společností člověk odsouzen pouze krmit ptáčky? A nebylo by levnější občany od určitého věku ze společnosti odstranit natrvalo? Zamezilo by se jejich nesprávným volebním preferencím, víc by se klimatizovalo a vůbec. Občas se to nesměle ozývá, tak proč jste už, budovatelé nových zítřků, nenastartovali nějakou občanskou iniciativu s tímto cílem?“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláčený docent Tuleja? A což takhle proklepnout profesuru Fialy, nabízí novinářům Žantovský

11:42 Vláčený docent Tuleja? A což takhle proklepnout profesuru Fialy, nabízí novinářům Žantovský

TÝDEN V MÉDIÍCH Prezidentu Petru Pavlovi musel projev k výročí konce druhé světové války napsat člov…