Gólové hody v hokejové extralize. Vary nasázely Kometě devět branek, Třinec deklasoval Hradec

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 45. kole extraligy Brno 9:1 a po pěti zápasech naplno bodovali. Třinec porazil Hradec Králové jednoznačně 6:0 a posunul se na třetí místo tabulky. Pardubice vybojovaly cenné vítězství 5:3 na ledě Vítkovic a odlepily se z poslední příčky. Liberec uspěl proti Zlínu i ve čtvrtém vzájemném zápase sezony. Kladno prohrálo poosmé v řadě, tentokrát 0:4 v Olomouci.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Karlových Varů se radují ze vstřeleného gólu

Hokejisté Karlových Varů se radují ze vstřeleného gólu | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Na výhře Karlových Varů se čtyřmi body za dva góly a dvě asistence podílel útočník Tomáš Rachůnek. Kometa prohrála potřetí v řadě a na 6. místě tabulky má před Energií náskok již jen dva body.

‚O kapku lepší hokej.‘ Extraligové kluby se zapojily do charitativní akce, pomůžou nemocným dětem

Číst článek

Do prvních výraznějších šancí se dostali hosté, Vincour ani Rákos však brankáře Novotného nepřekonali. A domácí následně v rozmezí tří minut dali utkání ráz.

Nejdříve se v 8. minutě trefil Stříteský, o dvě minuty později opět Realistic Aréna explodovala poté, co Beránek projel přes celé kluziště a podruhé překonal Čiliaka. Kalich hořkosti si Brno dopilo v 11. minutě, když zkoprnělou obranu Komety potřetí potrestal Vondráček.

Trenér Komety Zábranský si vzal oddechový čas, k obratu však své svěřence nenabudil. Brno sice v první třetině již neinkasovalo, ve druhé části se ale domácí opět prosazovali. Eratovo vyloučení potrestal Flek. Snížit mohli Horký, Plekanec nebo Vincour, ani jeden z nich však Novotného překonat nedokázal.

A tak přidali další gól domácí. Vildumetz objel branku, Čiliak se nestihl včas přesunout a karlovarský útočník se radoval z premiérové branky v extralize. Ve 39. minutě se poté v přesilovce trefil obránce Šenkeřík.

O osudu zápasu tak bylo rozhodnuto. Západočeši ale ve třetí části přidali další tři góly, když se dvakrát prosadil nejproduktivnější hráč týmu Rachůnek, a jednou kapitán Skuhravý. Hosté se prosadili až v 54. minutě, kdy připravil Novotného o možné čisté konto Plekanec. Zápas tak skončil stejným výsledkem jako na konci prosince, kdy však 9:1 vyhrálo Brno.

Štěpánek má první nulu

Hradec nastoupil bez brankářské jedničky Marka Mazance i beka Petra Zámorského, ale povzbuzen minulou výhrou na ledě Sparty a měl první velkou šanci. Perret si bekhendovým blafákem roztáhl Štěpánka, ale minul branku. Domácí poté udeřili z nenápadné akce: k Ondřeji Kovařčíkovi se odrazil puk a bekhendem ho plácl pod břevno. Hradec následně ustál se štěstím přesilovku soupeře, když Wolski a Růžička trefili tyč.

Bude s čím hrát? Kluby řeší nedostatek hokejek, dovoz z Číny je kvůli koronaviru omezený

Číst článek

Wolski přesto brzy zvýšil. U mantinelu vyhrál souboj s Cibulskisem, vybruslil do do středu hřiště a prosadil se střelou do horní části branky. Hradci patřila další střídání, vytvořil si několik šancí, ale jejich aktivitu uťal třetím gólem Erik Hrňa parádní střelou do víka. Gólman Lukeš jen rozhodil rukama, opět neměl nárok.

Třinec přišel v minulém kole o vedení 2:0, kdy se mu nepovedla druhá třetina. Tentokrát dlouho pozorně bránil, ale ve 32. minutě zapomněl na Koukala. Zkušený útočník vsadil na bekhendovou kličku se zakončením mezi betony, ale Štěpánek je sklapl včas. K úžasu všech neskončila gólem ani šance Jakuba Orsavy, před kterým zívala prázdná branka, ale trefil tyč.

Závěr druhé třetiny patřil domácím a Tomáš Marcinko zvýšil. Následně využil přesilovou hru Aron Chmielewski, jehož přihrávku si srazil do vlastní branky Šidlík.

Utkání se poté dohrávalo hlavně v útočném pásmu Třince i díky dalším dvěma početním výhodám. Štěpánek tak bez problémů uhájil první čisté konto v sezoně, navíc Adamský z dalšího brejku ještě podtrhl druhou nejvyšší domácí výhru Ocelářů v ročníku.

45. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 9:1 (3:0, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 8. Stříteský (Skuhravý, Mikyska), 10. Beránek (Plutnar, T. Mikúš), 11. Vondráček (Graňák, Skuhravý), 24. Flek (Šenkeřík, Rachůnek), 34. Vildumetz (T. Mikúš), 39. Šenkeřík (Gríger, Rachůnek), 47. Rachůnek (Flek), 51. Skuhravý (Koblasa, Vondráček), 52. Rachůnek (Gríger, Flek) - 54. Plekanec (Mueller, Zaťovič). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. Diváci: 4365.

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. O. Kovařčík (M. Stránský, Kundrátek), 11. Wolski (Gernát), 15. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 37. Marcinko (M. Růžička, M. Stránský), 50. Chmielewski (Kundrátek), 60. Adamský (Galvinš). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 2:7, navíc Perret (Hr. Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4367.

PSG Berani Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Šlahař (Honejsek, Freibergs), 54. Dufek (Gazda, Ondráček) - 9. Birner (Lenc, Šmíd), 19. Bulíř (L. Hudáček, Birner), 31. Bulíř, 53. A. Musil (Marosz, Kolmann). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Lučan, Kis. Vyloučení: 8:3. Využití: 1:0. Diváci: 4436.

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Šišovský (Schleiss, Dudas), 29. J. Hruška (Šišovský, Schleiss), 33. Mallet (Roman, Bukarts) - 11. Poulíček (J. Mikuš, Mandát), 12. Kolář (R. Kousal, Vondrka), 37. Svačina (R. Kousal, Vondrka), 48. Látal (Kusý, Zacharčuk), 60. Svačina. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:5, navíc Schleiss (Vítkovice) 10 minut. Využití: 1:2. Diváci: 6039.

HC Olomouc - Rytíři Kladno 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Ostřížek (Jaroměřský, J. Knotek), 12. Irgl (Burian, Valenta), 26. Jaroměřský (Vyrůbalík), 52. Burian (Káňa, Ondrušek). Rozhodčí: Stano (SR), Kubičík - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme