Kubalík pomohl gólem vyhnat z branky Ritticha, Chicago nakonec přestřílelo Calgary 8:4

Útočník Dominik Kubalík překonal v NHL Davida Ritticha a ke gólu přidal i asistenci, čímž pomohl Chicagu k výhře 8:4 v Calgary. Český brankář byl ve 26. minutě za stavu 2:4 střídán. Pavel Francouz se postavil po zranění Philippa Grubauera na začátku třetí třetiny do branky Colorada, které v utkání pod širým nebem podlehlo Los Angeles 1:3. David Pastrňák zpečetil 42. gólem výhru Bostonu 4:1 nad Detroitem.

New York (Aktualizováno: 7:22 16. 2. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík (vlevo) slaví gól se spoluhráči

Dominik Kubalík (vlevo) slaví gól se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Kubalík asistoval u první branky zápasu, kterou dal z přečíslení Jonathan Toews, a záhy se zapsal i mezi střelce. Český útočník se uvolnil před brankou a přihrávku Toewse od zadního mantinelu poslal pohotově za záda Ritticha.

Gól Dominika Kubalíka proti Calgary:

Plzeňský rodák tím dostal Chicago v desáté minutě do vedení 2:1 a 23. trefou sezony si upevnil vedení v tabulce střelců mezi nováčky, ve které má náskok pěti gólů před Victorem Olofssonem z Buffala.

Calgary na Kubalíkův gól rychle odpovědělo, když se podruhé v zápase prosadil Sam Bennett. Chicago ale dvěma slepenými trefami v rozmezí 64 sekund vyhnalo Ritticha z branky. Český brankář si připsal jedenáct zákroků a inkasoval čtyřikrát ve druhém utkání za sebou.

Obránce Colorada Ian Cole se snažil zastavit průnik Austina Wagnera a zadkem srazil svého spoluhráče Grubauera k ledu. Otřesený gólman přenechal své místo Francouzovi ve 43. minutě za stavu 1:1.

Zápas rozhodl v čase 59:05 střelou z mezikruží Tyler Toffoli, který následně při hře bez brankář zkompletoval hattrick. Na straně vítězů si utkání pod širým nebem zahrál i Martin Frk.

Pastrňákův zářez číslo 42

Pastrňák dovršil v 54. minutě výsledek a po krásném průniku Brada Marchanda zamířil do odkryté branky.

Pastrňák se osamostatnil na čele tabulky střelců. Bostonu pomohl porazit Detroit 4:1

Číst článek

Třiadvacetiletý rodák z Havířova si díky tomu vytvořil nový osobní rekord s 82 kanadskými body v jednom ročníku.

Český útočník má na kontě 42 zásahů a v tabulce střelců se o vedení dělí s Austonem Matthewsem, který v sobotním programu NHL pomohl jedním gólem k výhře Toronta 4:2 v Ottawě.

Výsledky NHL:
Boston - Detroit 4:1, St. Louis - Nashville 3:4, Tampa Bay - Philadelphia 5:3, Florida - Edmonton 1:4, Minnesota - San Jose 0:2, Ottawa - Toronto 2:4, Colorado - Los Angeles 1:3 (hráno na Stadium Series na U.S. Air Force Academy Falcon Stadium v Colorado Springs), Montreal - Dallas 3:4 v prodl., Vegas - NY Islanders 1:0, Calgary - Chicago 4:8, Arizona - Washington 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme