Davidovou s Krčmářem zradila v biatlonové smíšené štafetě dvojic střelba, skončili čtrnáctí

Čeští biatlonisté na mistrovství světa v Anterselvě nenavázali na úspěšnou smíšenou štafetu a ve smíšené štafetě jednotlivců, do které nastoupila Markéta Davidová s Michalem Krčmářem, skončili především vinou špatného výkonu na střelnici čtrnáctí. Zlato obhájili Norové Johannes Thingnes Bö a Marte Olsbuová Röiselandová.

Anterselva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Davidová.

Markéta Davidová. | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Norové dobíjeli šestkrát a zvítězili před německou dvojicí Erik Lesser, Franziska Preussová. Třetí skončili Francouzi Emilien Jacquelin a Anaïs Bescondová, ale jejich umístění ještě musí potvrdit rozhodčí, jelikož Jacquelin nechal po poslední střelbě na podložce hůlku.

Vytrvalostní závod si podmanil Fourcade, nejlepší z českých biatlonistů byl šestnáctý Moravec

Číst článek

„Skeptický bych nebyl, našly se tam světlé chvilky a ve finále je to čtrnácté místo ze třiceti štafet. Bylo tam zaváhání, které si v single štafetě nemůžeme dovolit, ale Markéta i Bimbo (Krčmář) bojovali. Jsou to pro ně zkušenosti do budoucna. Chcete-li uspět, musíte střílet bezchybně,“ řekl šéftrenér Ondřej Rybář v České televizi.

Davidová po stojce na svém prvního úseku jela trestné kolo a předala Krčmářovi na 24. místě se skoro minutovým odstupem. Krčmář musel dobíjet pětkrát a v polovině závodu patřilo české dvojici stále 24. místo se ztrátou 1:19 minuty na čelo. Druhý úsek vyšel Davidové o něco lépe, dobíjela vleže i vstoje jednou, a posunula český pár na 22. místo.

Krčmář na závěr zajel dobře, dobíjel jednou vleže, stojku zvládl přesně a vytáhl českou štafetu na konečné čtrnácté místo. „Mrzí mě to trestné kolo. Nechala jsem se unést. Říkala jsem si, že to prostě zkusím, a na stojku ještě nemám, abych to střílela takhle rychle,“ řekla Davidová a doplnila: „Mrzí mě to hlavně kvůli Bimbasovi (Krčmářovi). Chtěl ukázat, že v tomhle závodu nejsme úplně k ničemu, a bohužel se nám to zase nepovedlo.“

Nejlepším českým výsledkem ve dvojicích ve Světovém poháru je šesté místo Gabriely Koukalové s Ondřejem Moravcem z roku 2017. Při premiéře disciplíny na loňském MS dojelo duo Eva Kristejn Puskarčíková, Ondřej Moravec deváté.

Mistrovství světa v biatlonu v Anterselvě (Itálie):
Smíšená štafeta dvojic:
1. Röiselandová, J.T. Bö (Nor.) 34:19,9 (0 trest. okruhů + 6 dobíjení), 2. Preussová, Lesser (Něm.) -17,6 (0+5), 3. Bescondová, Jacquelin (Fr.) -29,8 (0+4), 4. H. Öbergová, Samuelsson (Švéd.) -35,2 (0+7), 5. Häckiová, Weger (Švýc.) -40,6 (0+9), 6. Hauserová, Eder (Rak.) -54,5 (0+4), 7. Kuklinová, Jelisejev (Rus.) -1:00,5 (0+6), 8. Lunderová, Gow (Kan.) -1:03,4 (0+7), 9. Wiererová, Hofer (It.) -1:15,3 (1+13), 10. Merkušynová, Pidručnyj (Ukr.) -1:27,2 (0+8), ...14. Davidová, Krčmář (ČR) -1:59,6 (1+12).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme